Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo ,


Sinds vorig jaar 23-03 zit ik thuis met een burn-out en ptss door toedoen van een collega. Mijn werkgever had heeft toen der tijd niet tijdig ingegrepen in de situatie waar deze al een tijd speelde.


Nu ga ik dus het tweede ziektejaar in wat volgens de werkgever & cao betekend dat ik nog maar 70% van het loon krijg uitbetaald. Zodoende vroeg ik mij af of wanneer de schuld van de ziekte bij de werkgever/collega ligt er ook besloten kan worden deze doorbetaling toch op 100% te houden? Ik blijf namelijk mijn hoofd breken over het feit dat door iemand anders zijn schuld, mijn hele leven en nu binnenkort ook mijn financiƫn overhoop liggen. Hoe kan ik constant moeten "boeten" voor de fouten van anderen?

Tijdens het traject met de bedrijfsarts en bedrijfspsycholoog zijn er daarnaast ook meerdere fouten gemaakt die mijn herstel hebben gedwarsboomd. Voor deze fouten is dan wel excuus aangeboden, maar hiervoor koop ik natuurlijk geen brood.


Alvast bedankt voor jullie atwoord.


Mijn cao is CAO-VVT

Op grond van de CAO VVT heeft u recht op 70% van het loon. Op grond van de wet is de benedengrens het wettelijk minimumloon.

Wanneer de werkgever (mede) schuld is aan het ontstaan en voortbestaan van de ziekte, dan kunt u hem/haar op het vestje spugen. Alsdan kunt u aanspraak maken op (een) aanvullende loonbetaling(en). Naar alle waarschijnlijkheid zal de werkgever daartoe niet vrijwillig bereid zijn. Ga in dat geval naar een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:

Uw situatie is niet zo prettig. In de eerste plaats wens ik u sterkte.
Als ik uw vraag zo lees bekruipt mij het gevoel dat u door toedoen van uw werkgever in deze positie bent beland. Dat kan alleen beoordeeld worden aan de hand van de feiten en de omstandigheden. Als u dat wilt ben ik bereid om uw dossiers te bestuderen en u nader te adviseren.

Beoordeel dit antwoord:

In het Burgerlijk Wetboek staat dat werkgevers de zorgplicht hebben om werknemers een veilige werkomgeving aan te bieden. De werkgever is verplicht ongewenst gedrag te bestrijden volgens de Arbowet, mede omdat hij de nodige zorg moet betrachten om de medewerk(st)er te vrijwaren voor schade wat in uw geval wellicht niet aan de orde is geweest. Zodoende is uw werkgever aansprakelijk voor deze schade.

Een goed gericht schrijven van een jurist kan hier een goede bijdrage aan leveren.

Beoordeel dit antwoord:

De werkgever kan aansprakelijk worden gehouden voor eventuele "schade" die u lijdt of hebt geleden. Wel dient u met goede bewijzen te komen die deze schade onderbouwt afgezet tegen de werkomstandigheden waarin u bent komen te verkeren. De schuldkwestie zal dan ook daaruit moeten blijken.
Wilt u overleggen of meer info, neemt u dan direct en vrijblijvend contact met mij op. Klikt u daartoe op de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag