Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


goeden dag.

ik heb een particulier huur contract getekend voor opslag.
hierbij is ook direct een eind datum ingevuld van het huur contract. als deze datum in het verleden valt is het contract dan nog rechts geldig. aangezien er wel instaat dat de huur automatisch verlengd wordt mits er tijdig opgezegd wordt?
en de verhuurder heeft er een ander slot opgehangen aangezien de stroom rekening nog niet betaalt is. hij moet eerst het 1 en ander uitzoeken voordat hij mij de rekening van de stroom kan geven. hierdoor kan ik niet bij mijn privé bezittingen, mag hij dit zomaar doen?
tevens staat er in het contract nergens hoe de stroom rekening berekend wordt mag hij dan nog een willekeurige berekening maken om een stroom rekening te maken?

Het huurcontract is nu verlengd met onbepaalde tijd. Indien niets is opgenomen met betrekking tot de energielevering en betaling wordt die geacht in de huurprijs te zijn inbegrepen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mag de verhuurder mij toegang tot het pand verbieden door een ander slot omdat de stroom rekening niet betaald is. Hij dient de rekening nog te specificeren dus moet ik op hem wachten tot die tijd verleent hij mij geen toegang tot er betaald is. Hij zou toch alleen de stroom af mogen sluiten als er niet betaalt wordt. Ik heb geen rekening gezien dus kan ik niet betalen. Maar kan ook niet bij mijn spullen.


Dat mag de verhuurder niet doen. Hij zal zich via de civielrechtelijke weg zijn gelijk moeten halen maar dient u in de tussentijd toegang tot het pand te verschaffen. Ik raad u aan hem schriftelijk mee te delen dat hij onrechtmatig handelt en zo spoedig mogelijk de toegang te verlenen, bij gebreke waarvan u zich tot de rechter kunt wenden. Wilt u hulp of meer info neemt u dan vrijblijvend direct contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Okej dank voor uw antwoord. Ik heb nog 1 vraag. Nu ik geen toegang heb tot de ruimte ben ik dan nog verplicht het opzegtermijn van twee maand in acht te nemen? Want doordat ik er nu niet in kan kan ik de ruimte niet leeghalen voor de nieuwe huurder.


U dient de verhuurder schriftelijk en aangetekend in verzuim te zetten nu hij zijn verplichtingen niet nakomt, eerst moet dat duidelijk zijn. Dan stelt u hem tevens aansprakelijk voor de schade en zegt u de overeenkomst op, de dagen dat u het gehuurde object niet kon gebruiken mag u van de huurprijs aftrekken: dan zegt u de huur op , met inachtneming van een huurtermijn ( dat is meestal een maand)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag