Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


HELP! Kan iemand mij een uitleg geven wat een bouwkundige is, en wat doen ze precies aan een huurhuis? Want mijn verhuurder moet van de huurteam "de gebreken opknappen aan het huis" die ik huur, maar nu opeens praat de verhuurder over aanpassingen aan het huis! Maar ik ben gewoon mobiel en zit niet in een rolstoel, dus hoe moet ik die aanpassingen zien?!? Voor mij is het gewoon 'een onderhoud' wat verhuurder alleen hoef te doen. Ik heb geen aanpassingen gevraagd! Hopelijk dat iemand mij hier even duidelijkheid kan geven, want straks praten ze na die aanpassingen aan het huis opeens van een renovatie!!

Een bouwkundige is iemand die de bouwkundige kwaliteit vaststelt op basis van het zicht. Als er gebreken zijn vastgesteld dan kan de bouwkundige meer inzicht geven over de kwaliteit en technische fundering. Feit is wel dat de verhuurder de gebreken vakkundig dient te verhelpen. Aanpassingen zoals u die noemt vallen doorgaans niet onder de bouwtechnische keuring.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Wellicht gaat het bij u om een 'oude ' woning waar waarschijnlijk nog al wat 'gebreken' aanwezig zijn. Omdat de verhuurder aansprakelijk is voor deze gebreken en de gevolgschade heeft de verhuurder daarom een 'bouwkundige' aangesteld om een en ander in kaart te brengen. Voor onder andere het volgende;
- Achterstallig onderhoud,
- bouwgebreken,
- asbest,
- kwaaitaalvloeren,
- lekkage`s
- verouderde elektra en afvoerleidingen,
- Et cetera.
Zo ook het slecht geisoleerd zijn, zijn gebouwgebreken die op grote schaal voorkomen bij voormalige (oude)huurwoningen. Vandaar waarschijnlijk deze inspectie.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hier is zeker het geval van asbest, lekkage's, verouderde elektra en afvoerleidingen en achterstallig onderhoud aan het huis etc. Maar ben ik na die inspectie verplicht om een overeenkomst te tekenen zodat de gebreken verholpen worden door de verhuurder.


Het is verstandig dat u éérst de overeenkomst laat nakijken door een jurist, u mag mij daarvoor direct benaderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag