Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag,

Sinds kort ben ik begonnen met het ontwikkelen van website's en het aanbieden van SEO diensten, kortom alles wat komt kijken bij een website.

Ik ben helaas nog niet ingeschreven bij de kamer van koophandel, omdat ik nog opzoek ben naar de juiste locatie voor mijn bedrijf die ik wil aanmelden bij de kvk een dezer dagen.

Nu heb ik een klant, die mij de opdracht heeft gegeven om 2 website's voor hem te maken, ik heb deze opdrachten uitgevoerd en hem alvorens ik begon een offerte uitgebrachte van de totale kosten en hij is hiermee akkoord gegaan.

Nadat de website's af waren met de door hem gevraagde diensten en uitgebrachte wensen, was de klant zeer tevreden.

En nu kwam het probleem, de klant reageerde ontwijkend, en kwam de afgesproken betaling niet na. Hierop heb ik besloten om zijn website's, die ik zelf host, offline te gooien en hem de toegang te ontnemen tot zijn website's, kortgesteld de website's zijn op dit moment offline gehaald, tot er betaalt is.

Nu vroeg ik mij af, wat kan ik nu het best doen, aangezien ik nog niet geregistreerd sta bij de kvk.

Dus alles kort samengevat:

* Ik heb een offerte verstuurt, en heb bevestiging ontvangen via e-mail voor akkoord
* Ik heb WhatsApp gespreken, van de opdrachten en de tevreden reactie van deze klant

Wat kan ik nu het best doen, en wat zijn mijn kansen bij een kortegeding?

Vriendelijke groet,


S

Als de klant niet betaalt bent u gerechtigd de dienstverlening te staken en hem schriftelijk in gebreke te stellen om alsnog te betalen. Als onderling overleg niets oplevert kunt u hiertoe overgaan met de mededeling dat alle kosten u heeft gemaakt of gaat maken voor rekening zullen komen van de klant.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als u zich voordoet als een bedrijf moet u zich inschrijven bij de KVK. Als u gehandeld heeft vanuit een persoonlijke structuur is dit niet nodig. De vraag rijst dan ook hoelang u al 'zelfstandig' bezig bent, want dan ben u een bedrijf in oprichting.

Als u een overeenkomst heeft die niet nagekomen wordt heeft u recht om tegenmaatregelen te treffen mits deze naar redelijkheid/billijkheid worden gedaan. Tevens, zou ik u zo spoedig mogelijk laten inschrijven bij de KVK. Anders kunt u straks een fikse boete krijgen vanwege handelen in een schijnconstructie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag