Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na bijna 6 jaar werkzaam te zijn voor mijn huidige werkgever is er vrij uitzichtloze situatie ontstaan: Er is geen ruimte voor groei, persoonlijke ontwikkeling of een beter salaris. Ik wil graag het contract laten ontbinden, aangezien ik (zover ik weet) dan aanspraak kan maken op eventuele WW. DIt is niet mijn doel, maar mocht ik geen vervangend werk vinden is dit wel een geruststellende gedachte. Wat zou u adviseren in mijn situatie?

Ik raad u aan eerst de werksituatie met uw werkgever te bespreken en nagaan of er ruimte is en hoe die ingevuld kan worden. Is die er niet dan kunt u altijd nog besluiten om de arbeidsovereenkomst te beƫindigen met wederzijds goedvinden, waarbij u aanspraak maakt op bv ww rechten, eventuele toeslag en transitievergoeding. Het is dan wel zaak om deze beeindigingsovereenkomst te laten checken door een jurist.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt een vaststellingsovereenkomst (VSO) afsluiten. In de VSO moet staan:
1. initiatief werkgever;
2. afspraak over wel/geen transitievergoeding (TV);
3. verval non-concurrentiebeding;
4. opname vakantiedagen?
U mag/kunt het zelf doen, maar vaak betaalt de werkgever (een deel van) de kosten. Ook zijn veel advocaten bereid zo`n VSO te checken tegen een fixed price. Wanneer u het zelf doet en u vergeet iets, dan kunnen de (financiƫle) konsekwenties groot zijn.

Beoordeel dit antwoord:

Vervelend dat de situatie uitzichtloos is geworden.

Het is van belang dat u de overeenkomst niet zelf opzegt, want dan verliest u een WW-uitkering. De werkgever zal het initiatief moeten nemen om het contract op te zeggen.

Het bovenstaande kan geregeld worden in een vaststellingsovereenkomst. U kunt met de werkgever om de tafel gaan zitten en aangeven dat u eventueel openstaat voor een vaststellingsovereenkomst. Let er hierbij op dat u uw woorden zorgvuldig kiest. Anders kan uw besluit worden geintrepreteerd alsof u zelf ontslag neemt. En hiermee verliest u het recht op een ww-uitkering.

Het is van belang om de ontslagovereenkomst (vaststellingsovereenkomst) te laten controleren door een jurist. Een verkeerd opgestelde overeenkomst kan u het recht op een ww-uitkering kosten.

Ik ben bereid om de vaststellingsovereenkomst gratis voor u te controleren. Ook ben ik bereid om gratis contact op te nemen met de werkgever om het traject in gang te zetten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag