Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemorgen,..

Het volgende is het geval:

Ik heb op 17 april 2013 een auto aan mijn toenmalige partner geschonken.
In april 2015 heb ik mij aangemeld bij de gemeentelijke schuldhulp. Dit is ivm de schuldeisers afgeketst en ben zodoende door de schuldhulp in maart 2016 aangemeld bij de Wsnp alwaar ik op 12-09-2016 de uitspraak kreeg dat ik werd toegelaten.

In oktober 2015 ben ik bij eerder genoemde partner weggegaan en als wanhoopsdaad/ machtsmiddel eiste ze dat ik de auto op mijn naam zou zetten omdat ze deze niet meer wilde. Ze dacht immers dat de auto voor haar een middel was dat ik weer bij haar terug zou komen en ze wist dat wanneer ik een auto op naam zou hebben..... ik ivm mijn aanmelding in april 2015 bij de schuldhulp, daardoor in de problemen zou geraken.
Met deze (gemene) zet van haar hoopte ze dat ik haar nìet zou verlaten! Toch deed ik dit, echter...... de auto móest van haar naam af.

Dit is waar mijn nicht in beeld is gekomen en zij zich de auto heeft toegeëigend! Ik had nmlk grote schulden bij mijn nicht, en zij zag dit als een mooie afkoop op deze schulden. Ik ben met haar overeengekomen dat hiermee mijn schulden aan haar zijn afgedaan!

De rechter commissaris heeft, zo zegt de bewindvoerder, beslist dat de auto nu in mijn boedel valt en de (geote) vraag is of in in de Wsnp mag blijven!
Ik zie nu wel in dat ik destijds de auto aan de schuldhulp had moeten opgeven ipv mijn schuld met mijn nicht zelf te regelen! Onwetendheid!
In hoeverre is e.a. rechtsgeldig/toegestaan of had dit nooit gemogen en had ik de schuldhulp idd. moeten inlichten over de motor? Wat telt er en wanneer als het gaat om de overdracht vd auto, datum van aanmelding Wsnp en/of toetreding Wsnp?!? Heb ik fout gehandeld en mag de Rechter commissaris mij uit de Wsnp zetten terwijl dit in de schuldhulp/minnelijk traject heeft plaatsgevonden en nìet in de wsnp!? Bijna een jaar voordat ik pas de Wsnp in ben gegaan.

De RC heeft in elk geval besloten dat de auto van mìj is en het wachten is op mijn medewerking. Sta ik de auto af..... dan is er een (hoeveel?????) kans dat ik mijn Wsnp kan blijven voortzetten, hetzij met verlenging. Werk ik niet mee, dan zal ik er zonder pardon worden uitgezet!

Geachte heer,

U wist of had kunnen weten dat alle schuldeisers, dus ook uw nicht, haar vordering op u had moeten indienen bij de bewindvoerder.

Ik adviseer u om een groot boete kleed aan te trekken bij uw bewindvoerder en bij de Rechter Commissaris en ook in overleg te gaan met uw bewindvoerder dat u het echt goed hebt gemeend en dat u er alles aan wilt doen om in de WSNP te blijven. Overigens kan de bewindvoerder de auto van uw nicht terugvorderen. Op wiens naam staat nu de auto?

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mr. Albersen

Mijn dank voor uw respons.
De auto staat sinds okt.2015 op naam van genoemde nicht! In september 2016 ben ik toegetreden tot de Wsnp... na de aanvraag welke 5 maand duurde.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag