Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Geachte dames en heren,

Ik heb een vraag betreffend het Europeese belastingenrecht.

In 2015 heb ik drie manden in Nederland gewoond, gewerkt en belastingen betaald. In april ben ik terug naar Duitsland gegaan heb hier kort gewerkt en vervolgens een uitkering ontvangen.

Ik was van mening dat ik omwille van het feit dat ik omdat ik in de periode april tot december 2015 bijna geen inkomen had de belastingen die ik in Nederland had betaald, terug zal kunnen vragen.

Vervolgens heb ik het formulier M aangevraagd om mijn belastingaangifte in Nederland te doen.

Omdat mij niet duidelijk was, wat de 10% regeling is, heb ik telefonisch contact opgenomen met de belastingdienst. De mevrouw van de belastingdienst deelde mij dan mede ik moest helemaal geen formulier invullen omdat ik in mijn situatie geen belastingen terug kan vragen. Volgens haar maakt het niet uit dat ik in de Duitse periode geen inkomen had maar wordt alleen de Nederlandse periode bekijken. Kloppt dat?

Het lijkt mij in strijd te staan met het Europese recht dat ik geen belastingen terugkrijg omdat ik niet in Nederland werkloos was maar in Duitsland.

... misschien is het nog van belang dat ik ongeveer een week lang nog in Nederland heb gewerkt maar al in Duitsland woonachtig was.

Kan mij iemand helpen?



Met vriendelijke groet
MS

Mijns inziens heeft u wel gewerkt in Nederland maar niet gewoond ( residentie fiscaal ) en bovendien is inderdaad de kans groot dat de 10% regel op gaat , dan moet u voor het belaste deel in NL vrijstelling in Duitsland aanvragen ter voorkoming van dubbele belasting over sociale premie enz.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb wel in Nederland gewoond (april 2014 tot april 2015).
In Duitsland heb ik in 2015 helemaal geen belastingen betaald.
Ik heb een uitkering ontvangen.


Ja, dan heeft u er wel gewoond, en bent u geƫmigreerd en terug gegaan. In het jaar van remigratie mag u kiezen waar u belasting aangeeft. Voor de sociale zekerheid dient dan vrijstelling te worden aangevraagd. Misschien kunt u uw vragen beter op een belasting forum stellen?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag