Vraag

Geachte,

Ik stel deze vraag namens mijn vriendin.

Zij is 14 maanden in dienst met een 35/u week contract bij een supermarkt.
Op 27 maart heeft ze mondeling en schriftelijk (e-mail naar P&O) aangegeven ontslag te nemen, omdat zij een nieuwe baan heeft gevonden.

Wettelijk is er een opzegtermijn van 1 maand, maar bij de supermarkt doen ze per loonperiodes. 16 maart heeft ze loon gekregen. 27 maart ontslag ingedient. Haar werkgever zegt nu dat ze tot de volgende loonperiode moet werken (16 april) en dán 1 maand opzegtermijn. Klopt dit?

Daarnaast de wat belangrijkere vraag;

Er wordt nu getreiterd als het ware. Ze is al begonnen op haar nieuwe baan (ze werkt nu dus dubbel) en ze wordt dus specifiek ingeplanned om te werken bij de supermarkt wanneer ze hoogte krijgen van haar werkdagen bij de nieuwe baan.

Uiteraard is ze nu helemaal klaar met de supermarkt en wil hier z.s.m weg.

Stel dat ze, als ze haar loon heeft één deze dagen, vanaf dat puntgewoon stopt met werken bij de supermarkt? (terwijl er volgens de werkgever nog 1 maand opzegtermijn is). Wat zijn de risico's? Komen er geldboetes?

Deel deze vraag

1 Reactie

Of de opzegging correct is hangt af van de exacte formulering in het arbeidscontract. Meestal vindt opzegging plaats per de 1e van de maand, maar hier kan van worden afgeweken. Uw vriendin kan mij desgewenst het contract mailen voor een gerichter advies.
T.a.v. het plots stoppen met werken zonder opzegging kan door de werkgever een gefixeerde schadevergoding (meestal een maandloon) gevorderd worden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm