Vraag

Goedemorgen

Mijn vader heeft een ongeluk gehad en blijkt geen rechtsbijstandverzekering te hebben. Het ongeluk is niet zijn schuld en de zaak ligt al bij de politie en dader om het zo maar te zeggen is bekend.
Van de politie moeten wij een letselschadeadvocaat inschakelen. Aangezien ik dit allemaal moet regelen weet ik het zo goed hoe en waar ik moet beginnen

Deel deze vraag

4 Reacties

3 Allereerst wens ik uw vader van harte beterschap! In dergelijke gevallen is het nuttig om uw vader te laten bijstaan door een letselschadejurist. Een letselschadejurist kan uw vader bijstaan in het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij. Ik kan u hierbij van dienst zijn. Wij werken gratis voor slachtoffers en zijn aangesloten bij het Keurmerk Letselschade. Tijdens een vrijblijvend gesprek kan ik u informeren omtrent alle ins en outs van de letselschade en kunnen wij samen verder de zaak oppakken. Ik hoor graag van u.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Wat vervelend voor uw vader. Hopelijk dat hij snel weer hersteld. Als het een ongeval is waarbij twee auto's betrokken zijn dan kunt u de schade rechtstreeks verhalen op de verzekeringsmaatschappij van de dader. Zelfs als de dader niet verzekerd is kunt u de schade verhalen bij het waarborgfonds.

Ik kan u gratis bijstaan in de afwikkeling van de schade omdat ik de mijn kosten kan verhalen op de verzekering van de dader. Als u wilt kunt u eerst een vrijblijvend gesprek met mij hebben om samen te bepalen hoe de zaak verder behandeld kan worden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Ik wens uw vader allereerst een spoedig herstel toe. Wanneer de dader bekend is dient hij of diens verzekeraar aansprakelijk gesteld te worden. Blijkt uit het politierapport dat hij schuldig is aan het ongeluk dan zal dit niet veel problemen opleveren. Lastiger wordt het als er zich later getuigen melden die anders beweren. Zoals hierboven aangegeven is het raadzaam een letselschadespecialist in te schakelen die opkomt voor uw belangen. De juridische kosten worden vergoed als de aansprakelijkheid is erkend door de verzekeraar, zodat de dienstverlening gratis is. Mocht uw vader meer info wensen of hulp in de afwikkeling dan kan ik hem dit geheel gratis verstrekken. Ook kan ik een voorbeeld van een aansprakelijkheidsbrief mailen als hij dit wenst.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 De politie heeft u geadviseerd om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Dat is een goed advies. Een letselschadeadvocaat kan uw vader helpen bij het vestigen van de aansprakelijkheid en het verhalen van zijn schade. Bovendien neemt de letselschadeadvocaat een hoop werk uit handen.

Het voordeel van een letselschadeadvocaat ten opzichte van een jurist is dat een advocaat kan procederen. Bovendien zijn advocaten gebonden aan gedragsregels. Aan het niet naleven van deze gedragsregels zijn tuchtrechtelijke consequenties verbonden. Op die manier worden de belangen van uw vader gewaarborgd. Deze gedragsregels gelden niet voor juristen. Uw vader doet er wijs aan om zich goed te laten informeren voordat hij iemand gaat inschakelen om zijn belangen te laten behartigen. Bijvoorbeeld via de LSA (Vereniging van Letselschade Advocaten).

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm