Stel vraag

Particulier


Geachte heer, mevrouw,
Ik had een huis met daaraan een levensverzekering gekoppeld. Dit huis is 27 november verkocht en de verzekering is opgezegd en het bedrag is begin dit jaar uitgekeerd.
Toch krijg ik nog herinneringen om de maandelijkse premie van januari te betalen. Navraag leerde dat dit komt omdat er tijd tussen zit tussen afwikkeling notaris e.d. Dus omdat de notaris en de geldverstrekker traag met hun administratie zijn, loopt de verzekering gewoon door en mag ik betalen.
Omdat ik een restschuld had, is het vrijgekomen bedrag uitgekeerd aan de hypotheekverstrekker. Hiervan is een klein bedrag, rond de 450 euro overgebleven en op mijn rekening gestort. Vervolgens kreeg ik dus herinneringen voor een maandbedrag in januari.
Ik vind niet kunnen. Hun administratie is duidelijk een zootje en ik mag hierdoor betalen. Kan ik hier op een of andere manier onderuit komen of moet ik toch betalen?

In beginsel mag de uitkering van de verzekering niet zomaar voor de restschuld gebruikt worden, tenzij dit contractueel is afgesproken. U dient in samenspraak met de hypotheekverstrekker afspraken te maken over de betaling van de restschuld.
Als er tijdig en correct is opgezegd dan bent u niet gehouden de maandelijkse vervolgpremie te voldoen. Ik raad u een klacht in te dienen bij de verzekeraar en aangeven dat u niet gaat betalen.
Voor meer info of hulp kunt u desgewenst direct en vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag