Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

Onze buren hebben een botenhuis in de sloot liggen. Nu blijkt dat deze sloot van ons is. Via kadaster laten uitzoeken. Wij willen dit gebruik niet meer en hebben hun erover aangeschreven. Vervolgens zijn de buren het botenhuis zonder overleg met ons gaan opknappen onder het mom van dat er dan geen probleem meer moest zijn. Ze zeggen dat wij geen redelijk belang hebben bij verwijdering van het botenhuis en willen een argument. Ze vinden dat enkel het exclusieve eigendomsrecht niet voldoende is.

Wij willen dit botenhuis niet meer in onze sloot. Het ligt er sinds 2004, toen er zowel hier als bij de buren nog andere eigenaren woonden, rechtsvoorgangers.

Graag uw advies.

Uitgaande van wat u beschijft heeft u als eigenaar het recht om verwijdering van het botenhuis te eisen.

Onder omstandigheden kan verwijdering , misbruik van recht zijn en mogen de buren het botenhuis laten staan\liggen mits u wordt gecompenseerd. Deze regeling is vooral gericht op kleine grensoverschrijdingen, waarbij het herstel van de overschrijding zeer nadelige gevolgen heeft voor de niet-eigenaar en de eigenaar er hooguit een klein voordeel bij heeft.

Waarom wilt u het botenhuis niet (meer) toestaan. Ik begrijp dat u heeft gekocht toen het botenhuis er al lag? Misschien willen de buren wel een huur of gebruiksovereenkomst met u sluiten?

Belangrijk is dat u de erkenning door de buren van uw eigendomsrecht wel "bewaart" en hen er op wijst dat zij uw eigendomsrecht schenden, en dat u zich uitdrukkelijk al uw rechten op uw eigendom voorbehoudt. .

Moch u niet tot een oplossing komen in onderling overleg , dan kunt u mij benaderen via de direct contact optie van rechtswinkel.nl.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag