Vraag

Hallo,

Ik heb een vraag over kinderalimentatie.
In november ben ik mijn baan kwijt geraakt. Na solliciteren heb ik besloten om een eigen bedrijf te beginnen. Dit heeft echter nog geen inkomen en de verwachting is dat dit per September wel het geval zal zijn maar dan significant lager dan voorheen.

Mijn alimentatie bedrag is 700 per maand voor 2 kinderen. Ik heb geen Inkomen en geen uitkering. In februari is mijn ex akkoord gegaan met een tijdelijke verlaging naar 400 euro. Ze krijgt dit vanuit haar bijstand toch weer aangevuld.

Ze wil nu toch met terugwerkende kracht de volle 700 euro ontvangen.

Ik heb geen inkomen en ben aan het lenen om rond te komen. Het verwachtte salaris is significant lager dan het bedrag waarop de alimentatie is vastgesteld. Wel heb ik nog vermogen in een appartement dat verhuurd is.

Omdat ik financieel onderuit aan het gaan ben moet ik iets doen.

Mijn vraag: wat zijn de stappen en heeft het zin? Ik heb meerdere verhalen voorbij zien komen dat het niet hebben van inkomen geen reden is tot het minder betalen van kinderalimentatie. Ik ben erg voorzichtig omdat ik advocaatkosten op dit moment ook niet kan opbrengen / zou moeten lenen.

Bij voorbaat dank,
MD

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Het enige juiste advies is dat u toch zo snel mogelijk een advocaat inschakelt en een verzoek laat indienen bij de rechtbank om uw alimentieverplichting aan te passen aan uw huidige draagkracht. Het is vervolgens aan de rechter om te beoordelen of en zo ja in welke mate u een verwijt kan worden gemaakt van verlies van draagkracht en wat dit bekent voor uw verlagingsverzoek. Niets doen maakt uw financiele problemen alleen maar groter.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm