Vraag

We hebben een VvE die bestaat uit 3 appartementen. Ik woon in het appartement op de begane grond. Mijn slaapkamer ligt aan de kant waar de gezamenlijke voortuin is. De buurman die op de bovenste etage woont wil de voortuin gebruiken als opslagplaats voor zijn motor. Ik zie dat absoluut niet zitten omdat het een gezamelijke ruimte is. Ik heb 34/100 van de stemmen volgens de splitsingsakte en de overige eigenaren 33/100. De 2e appartement wordt onderverhuurd maar hebben wel stemrecht. Als 2 voor stemmen en 1 tegen hoe sterk sta ik dan om het tegen te houden? En wat kan ik eraan doen?

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Aangezien de voortuin kennelijk als gemeenschappelijk wordt aangemerkt, is het de buurman zonder toestemming van de andere eigenaren niet toegestaan om zijn motor in de voortuin te plaatsen. Hij is dan ook gehouden om deze op verzoek van de VvE te verwijderen. Het bestuur van de VvE kan al dan niet na verkregen toestemming van de vergadering de in het splitsingsreglement genoemde maatregelen treffen om hem hiertoe te bewegen. Een gewone meerderheid van stemmen (de helft + 1) is voldoende om rechtsgeldige besluiten te kunnen nemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm