Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een terrasdeur laten plaatsen, deze is niet zoals afgesproken en tekening. mankementen zijn; deur met te klein glasoppervlakte, te groot dicht deel, kleur is RAL 9001(licht creme) afwerkdoppen zijn spierwit, de afwerking buiten is niet afgewerkt, je ziet zwarte afwerkstrippen, drempel is beschadigd door foutief zagen (graniet). Al heel veel mails met fouten gezonden, met foto's erbij, een keer zijn ze terug gekomen om nieuwe glaslatten te plaatsen, die pasten ook niet, nu wel. de rest van fouten zijn er nog steeds. Aangetekende brief verzonden, die hebben ze niet afgehaald. ik wil naar kantonrechter want de helft van de deur is betaald, ze willen volledige rekening betaald hebben. Dat willen we wel doen mits de deur goed is zoals op papier af is gesproken en ondertekend is door ons. hoe kunnen we dit aanpakken om hun een stap voor zijn voordat ze een deurwaarder naar ons sturen? In afwachting van uw antwoord; met vriendelijke groet;

U heeft al een aangetekende brief verzonden met geen resultaat. U kunt dan de overeenkomst buitengerechtelijk laten ontbinden, maar via de rechter kan ook. U kunt de overeenkomst ook na laten komen en tot betaling overgaan als er is gepresteerd zoals overeengekomen.
Krijgt u onverhoopt een brief van een deurwaarder, laat u dan niet afschrikken en neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Van belang is de vraag of en zo ja wanner u de ingebrekestelling (aanmaning tot herstel van de gebreken) aan de aannemer heeft gestuurd. Als die ingebrekestelling is verstuurd voor de vervaldatum van de factuur, dan bent u gerechtigd om de betaling van het restant van de factuur op te schorten. Zo niet, dan moet u eerst betalen en kunt vervolgens ofwel in rechte nakoming van de overeenkomst of ontbinding en vervangende schadevergoeding vorderen. Als u juridische hulp nodig heeft, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag