Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedenavond.

In 2010 ben ik gescheiden. In 2015 opnieuw getrouwd. Mijn ex woont ook al een paar jaar samen. Ik heb één inwonende zoon, die nu 18 is geworden. Mijn ex heeft altijd de alimentatie aan mij betaald maar dat gaat nu naar mijn zoon.
Hij volgt het MBO. Ik heb studiefinanciering aan gevraagd. Mijn inkomsten is het minimum. En zie in MijnDuo dat ik niet hoef bij te dragen aan de ouderbijdrage, maar mijn ex wel. Dit bedrag is €250 in juli en van aug. tot dec.€260.
Is mijn ex dit verplicht te betalen? Krijgt hij hier vanzelf een brief of mail van de belasting of Duo?

Met vr. gr.

DUO hoort uw ex te informeren over de hoogte van de berekende ouderlijke bijdrage, maar uw ex is niet verplicht om deze bijdrage te voldoen aan uw zoon. Als uw zoon meent dat op grond van zijn behoefte aan levensonderhoud en de draagkracht van uw ex om een hogere alimentatie te kunnen betalen, het bedrag dat uw zoon ontvangt aan alimentatie moet worden verhoogd tot de door DUO berekende ouderlijke bijdrage dan kan hij hierover desnoods wel een juridische procedure tegen uw ex starten. Het is natuurlijk beter als dit eerst wordt besproken en wordt geprobeerd om te komen tot een onderlinge regeling.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag