Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Onze buurvrouw is een dagverblijf voor mensen met een verstandelijke beperking gestart. Op het moment dat zij met de voorbereidingen bezig was, zijn wij hierover met de gemeente in overleg geweest. Er is toen aan ons schriftelijk bevestigd dat dit niet zou worden toegestaan. Na 1 jaar is het verblijf gestart op een andere lokatie. Helaas verblijven ze heel veel tijd op het terrein van de buren. Wij hebben een diepe (100m) en smalle tuin. De erfscheiding is een 1m hoog hek van gaas. Wij voelen ons erg bekeken op ons eigen terrein waardoor onze privacy erg wordt aangetast. Het gaat zeer ten koste van ons woon- en leefklimaat. Bij de gemeente hebben we een verzoek om handhaving ingediend. Met de persoon van handhaving en de wethouder hebben we een gesprek gehad. In dit gesprek werd ons duidelijk dat er door de dagbesteding geen vergunning is afgegeven, het eerder besluit niet bekend is en later een advies wordt genoemd. Het maaien ect van de tuin wordt gezien als privé (woonbestemming) . Wij zijn van mening dat het bedrijfsmatig is, de mensen die het werk doen daar wordt immers voor betaald. De dagbesteding is ingeschreven bij de KvK met vestigingadres van de buren. Zij hebben geen vergunning, mogen zij dan het bedrijf met maatschappelijke belangen op dit adres uitoefenen? De gemeente geeft aan niet te weten hoe je dit kan handhaven. Het komt erop neer dat een brutaal mens de hele wereld heeft en de gemeente dit gaat doen. Wat is ons recht?

Tegen een inschrijving bij de KvK op een woonadres is geen bezwaar mogelijk en is legaal, ook als het bedrijf elders een andere locatie heeft. Dat is legaal.

Wat niet legaal is is het veroorzaken van (buren) overlast en/of hinder en aantasting van de privacy.

Ik begrijp dat dit aan de orde is als het gras van uw buren wordt gemaaid? Klopt dat of zijn er meer en vaker moment dat u hinder / overlast en aantasting van de privacy ervaart?

Ik adviseer u om een overzicht te maken van momenten waarop dat heeft plaats gevonden en dat te bespreken met de buren, met het verzoek dat niet meer te doen.

Als dat niet helpt dan kunt u schriftelijk hen sommeren geen overlast etc meer te veroorzaken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag