Stel vraag

Particulier


Beste,

Wij verhuren onze gemeubileerde sociale huurwoning middels huisbewaring aan huisbewaarders, welke tevens ingeschreven staan op dit adres.
Mijn man en ik hebben een inboedelverzekering voor onze meubels die in het huis staan.
Nu is er recentelijk ingebroken en zijn er voor behoorlijke bedragen spullen gestolen, maar enkel van onze huurders/huisbewaarders.

Nu is het geval dat zij geen inboedelverzekering hebben en de schade proberen te verhalen op onze inboedelverzekering.
Er is nog geen eindoordeel van onze verzekeraar, omdat onze huurders de lijst en het schadeformulier met gestolen waar nog in moeten vullen en aankoopnota's aan dienen te leveren, maar mocht onze verzekeraar de schade niet aan hen uitkeren geven de huurders aan dat ze ons aansprakelijk willen stellen, omdat wij nalatig zijn geweest, omdat we onze gewijzigde situatie (verhuren v.d. woning tijdens ons verblijf in het buitenland) niet hebben doorgegeven bij onze verzekeraar.

Wij hebben een handuitreiking gedaan naar onze huurders om hen eventueel te helpen met hun schade en worden nu hierom beboet.
Wij twijfelen tevens of wij de schade nog wel willen/moeten melden, gezien de nogal verstoorde relatie.

De vraag in dit geval is: 'Kunnen wij aansprakelijk worden gesteld, omdat onze huurders aangeven dat wij nalatig zijn geweest in het niet melden vd wijziging in de woonsituatie?'

We dachten alles netjes geregeld te hebben d.m.v. een contract via Ymere, een eigen huurcontract met de huurders, waarin tevens niets staat over een inboedelverzekering.
Zij betalen geen enkele vorm van premie hiervoor.
Wij waren niet op de hoogte dat we ons tijdelijk verblijf in buitenland dienden te melden bij de verzekeraar.

Ik hoor het graag in hoeverre wij aansprakelijk kunnen zijn in deze situatie.

De gestolen zaken die van huurder zijn behoorden toch al niet tot de verzekerde inboedel. Het feit of u wel of niet hebt gemeld dat er huurders in uw huis zijn, doet daar niets aan af. Ik denk dat dit het oordeel is van verzekeraar en het zou ook uw argument moeten zijn. Indien huurder zijn roerende zaken gestald in uw huis had willen verzekeren, had hij dat kunnen doen , zelfstandig.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag