Stel vraag

Particulier


Recentelijk heb ik last van waterschade gehad (leiding bij de buren gesprongen, waardoor er ook veel water in mijn appartement terecht is gekomen). Deze laminaatvloer is aardig beschadigd. Dit is een vloer waar ik tevens voor betaal, omdat ik hem huur bij mijn appartement. Nu word ik doorverwezen naar de woningcorporatie naar de inboedelverzekering met betrekking tot mijn vloer, ik ben alleen van mening dat dit dient opgelost te worden door de woningcorporatie. De oorzaak ligt aan een mankement van het gebouw en daarnaast betaal ik huur voor mijn vloer. Graag krijg ik advies.

Uw inboedelverzekeraar zal dit zeker ook van mening zijn: indien de buren huren en de schade is een gevolg van een defect in een gemeenschappelijk deel , dan is de vve aansprakelijk. Mogelijk is de schade een gevolg van een defect of gebrek van het appartement / eigenarendeel. Dan is de eigenaar aansprakelijk te houden. Ook nog denkbaar is dat door huurders toedoen een defect of gebrek is ontstaan door slecht onderhoud / schoonmaken. Dan is huurder aansprakelijk. Het wordt dus doorsturen van het kastje van de muur vrees ik. Maar uiteindelijk zal u vergoed worden als de fout bij een ander ligt.

Beoordeel dit antwoord:

In beginsel is de veroorzaker van de schade aansprakelijk en niet de verhuurder. Je kan stellen dat het een gebrek is van het pand welke aan verhuurder te wijten is maar dat is niet de hoofdregel. Indien je eerder hebt geklaagd sta je wel sterker.

Je kan ten eerste de schadeveroorzaker aanspreken (huurders moeten meestal een aansprakelijkheidsverzekering hebben hetgeen helpt). Verder dien je je daarna te wenden tot jouw verzekeraar voor jouw inboedel.

Schade aan het pand zelf valt onder de opstalverzekering van de verhuurder. Indien de schadeveroorzaker dus niet betaalt kan je je ook tot de verhuurder wenden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag