Vraag

Goedemiddag,

Ik (man) heb een baan (32 uur) die wordt beëindigd. Mijn vrouw heeft eveneens een baan en werkt daarnaast als zzp'er. Voor dat laatste verricht ik enkele werkzaamheden, die ik doe om haar te helpen. Heeft dit enkele invloed op een ww-uitkering die ik moet gaan aanvragen?

Deel deze vraag

3 Reacties

2 Als de 'werkzaamheden' die u voor het bedrijf van uw vrouw verricht, te beschouwen zijn als 'op geld waardeerbare arbeid', dan wordt er bij de WW-uitkering met deze inkomsten rekening gehouden, ook al zou het bedrijf van uw vrouw u niets betalen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor uw reactie. Durft u ook te zeggen op welke wijze de werkzaamheden (in geld) dan worden gewaardeerd? Het is inderdaad zo dat zij mij niets betaald.
2 Het UWV zal in dit geval moeten aantonen dat u werkzaamheden verricht, welke omvang deze werkzaamheden hebben én dat deze werkzaamheden op geld waardeerbaar zijn. In de regel wordt dan als uurloon uitgegaan van minimaal het minimumloon.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm