Stel vraag

Particulier


Wij bewoners van een wijk hebben een geschil met aanbieder van stadsverwarming over diverse vaste en variabele kosten. 1 daarvan is de 30 jaar betalende aansluitbijdrage. Inmiddels heeft de rechter al uitspraak gedaan en de bewoners in het gelijk gesteld. Nu is de stadsverwarming aanbieder in cassatie gegaan en blijft deze kosten in rekening brengen.
Mag het bedrijf dit? Want het is maar te bezien of wij na cassatie het geld van jarenlange teveel betaalde terug gaan krijgen.
Ik heb zoiets van ik betaal dit bedrag niet en mocht na cassatie blijken dat zij toch in gelijk staan. Dan krijgen ze het geld alsnog van mij.
Ik heb dit bedrag nu van nog te betalen jaarpremie ingehouden. Maar nu dreigen ze met verhogingskosten en ik begreep al van andere bewoner dat de volgende stap deurwaarder is. Staan zij sterk als ze mij voor de rechter dagen? Want rechter heeft de bewoners toch al in het gelijk gesteld?

Als in het vonnis is bepaald dat het bedrijf in het ongelijk is gesteld, dan is het onterecht dat deze nog kosten in rekening brengt. Het bedrijf zal hoger beroep hebben ingesteld, maar dit zal de tenuitvoerlegging niet schorsen. U kunt het bedrijf melden niet eens te zijn met de in rekening gebrachte kosten onder verwijzing naar het vonnis.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag