Stel vraag

Particulier


Beste medewerk(st)er bij Rechtswinkel,

dit is de voorbeeld brief die ik gebruikt heb; is dit de meest correcte en dekkende info. De naam van de stichting heb ik weggelaten evenals de naam van het bedrijf en vervangen door XX - ZZ; straatnamen zijn vervangen door AA - BB

Geachte verantwoordelijken binnen XX,
Naar aanleiding van de schade van 23-24 mei 2018 stuur ik deze brief. In de nacht van 23-24 mei 2018 heeft een situatie plaatsgevonden waarbij ik door uw toedoen schade heb geleden. De omvang van deze schade is nog niet volledig duidelijk.

Het volgende is naar mijn beleving gebeurd:


Vanaf het moment dat ik hier kwam wonen tot aan de nacht van 23-24 mei 2018 is er nooit waterschade in het schuurtje geconstateerd. Wel lag er vaak water vlak voor de ingang van de schuurtjes. Bij het complexdeel AA lagen al jaren waterafvoerbakken voor de schuurdeurtjes. Tijdens de opknapbeurt van het complex (@2014) werden deze waterafvoerbakken ook voor alle schuurtjes aan de BB aangebracht.

Er is totaal géén communicatie geweest tav deze waterafvoerbakken naar de CC toe.

Wat bleek: een groot deel van de waterafvoerbakken was voor de helft of meer gevuld met zwart zand; daardoor was er geen mogelijkheid voor het water, om afgevoerd te worden. Meerdere CC hebben XX op de hoogte gebracht van deze natte schuurvloer. In mijn schuurtje staan verschillende spullen op de vloer, oa. in kartonnen dozen; vloerkleden
Hierbij stel ik u, XX, aansprakelijk voor de door mij geleden schade:
- 1. de waterschade in het schuurtje: vloer én plafond (zo als ook bij buren DD);
zie: de foto’s, die al zijn toegestuurd met de email
- 2. de stank in het schuurtje; vraag dit maar na aan XX1 en XX2, die zijn komen
kijken en “ruiken”
- 3. de ontbrekende ventilatie in het schuurtje
Aanvullende info en foto’s: mijn schuurtje heeft maar één zichtbaar ventilatie rechthoekje (buitenaf);
de andere twee ventilatie rechthoekjes behoren bij het schuurtje van buren DD; de
opgenomen afstand met laser afstandsmeter was onnauwkeurig;
Deze aanvullende foto’s zijn gestuurd per email op 16 juni 2018.
-4. De waterafvoerbakken zijn voor het grootste deel nu schoongemaakt (nr 02-09); dit is door XX geregeld. Een waterbak uiteinde met afvoer, is nog niet
schoongemaakt (nr.01); dat zou binnenkort gebeuren. Er liggen nu roosters op, met geen tot kleine tussenruimten.
Hoe het erbij de andere schuurtjes voorstaat……?!
Daarnaast is er ondersteuning nodig van XX om de spullen uit het schuurtje te halen; de schade op te nemen en de schuur weer droog, geurloos te maken en met een goedwerkende ventilatie te outilleren.

Graag uw medewerking op zo’n kort mogelijke termijn.

Het is mogelijk dat u verzekerd bent middels een aansprakelijkheidsverzekering. Omdat u een onrechtmatige daad hebt gepleegd, raad ik u aan uw verzekeraar over dit voorval te informeren. Wanneer ik binnen 7 werkdagen niet door u geïnformeerd ben, ga ik ervan uit dat u de schade volledig zelf op zich zal nemen.

Ik verzoek u mij een brief terug te sturen met daarin de volgende informatie:
o Wie uw verzekeraar is
o Het adres en telefoonnummer van de afdeling die uw schade in behandeling heeft genomen.

Om er zeker van te zijn dat deze brief door u is ontvangen, heb ik deze aansprakelijkheidsstelling zelf afgegeven met een bewijs van ontvangst.
Alle rechten behoren toe aan mijzelf.

Ziet erop zich redelijk uit, enkel geeft u teveel informatie welke kan worden tegengesproken. Het is van belang dat de inhoudelijke informatie nader wordt toegelicht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag