Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste rechtswinkel,

Graag stel ik jullie de volgende vraag, omdat ik er online, in jurisprudentie en met de wetsartikelen niet uit kom.

Ik heb in april 2017 een laptop (MacBook Air) gekocht bij een elektronicazaak, deze is na 11 maanden stuk gegaan (hierbij zijn het Logicboard en accu vervangen). Na 4 weken is de de MacBook weer stuk en heb ik deze opnieuw ter reparatie aangeboden. Eerlijk gezegd heb ik geen vertrouwen meer in deze MacBook en wil ik een nieuwe. Maar nu de vraag..

- Hoe vaak moet ik een reparatie accepteren tot ik tot ontbinding van de koopovereenkomst kan overgaan? (in de wet staat weinig, online staat "een paar keer", elektronicazaak zelf zegt dat zei pas na 4 reparaties crediteren/vervangen).
- Ik heb gezocht naar jurisprudentie over dit onderwerp, maar niet iets duidelijks kunnen vinden. Kan me niet voorstellen dat hierover geen zaken geweest zijn. Hebben jullie hierover wel jurisprudentie (kunnen vinden)?

Ik hoor graag een antwoord van jullie, alvast bedankt!

Groeten, S

Dat is ook voor elke zaak weer anders, wat gaat er stuk , steeds hetzelfde of andere probleem, wat is de prijs/kwaliteit verhouding enz. De redelijkheid der wet gebiedt wel dat er eens een einde moet komen aan vruchteloze herstelpogingen. Daar komt ook nog eens bij dat de koper na zes maanden bewijslast heeft en niet verkoper. dat de zaak behept is met een gebrek of een last die er niet op had mogen zitten maar wel zat ten tijde van de aankoop. Heeft u al uitspraken gezocht bij geschillencommissies?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee, zal eens zoeken bij de geschillencommissie. Bedankt voor deze tip.

Hebben jullie, ongeacht of hetzelfde of andere defecten optreden, ervaring/uitspraken over het aantal reparaties voordat er redelijkerwijs overgegaan moet worden op vernieuwing of ontbinding van koopovereenkomst kan plaatsvinden?


Ik heb dat zelf nog niet behandeld al doe ik veel consumentenzaken; maar doorgaans moet er voor een beroep op ontbinding echt wel iets aan de hand zijn, dat dat verregaande rechtsmiddel rechtvaardigt. Zeker ook omdat er nog vervanging tussen staat als tweede optie. Gemis aan vertrouwen in een toekomstige poging op grond van een eerdere is wat zwak, zeker als het niet om hetzelfde euvel gaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag