Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb op 13 juni een gesprek gehad met mijn baas en deze heeft me aangegeven dat het beter was als ik op zoek ging naar een baan buiten de organisatie. Hij heeft de opzegtermijn laten vervallen en ik kon weg wanneer ik dat wilde.

Hij vindt doordat ik mijn baan opgezegd heb geen recht heb op een financiele vergoeding. Ik had deze situatie nooit gehad als hij niet gewild had dat ik op zoek ging naar ander werk. Ik verlies hier dus ook mijn vaste aanstelling door.

In beginsel handelt de werkgever onrechtmatig door eenzijdig (zonder uw toestemming) de opzegtermijn te laten vervallen. Daar kunt u tegen opkomen. Hij is echter niet verplicht u een vast contract aan te bieden noch een financiële vergoeding te verstrekken als u besluit weg te gaan.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een vaste aanstelling bij de Gulf.


Uw werkgever handelt dan nog steeds onrechtmatig met de opzegtermijn en u kunt daar tegen opkomen. Als het de bedoeling is dat u met een beëindigingsovereenkomst ontslag wil nemen dan kan een vergoeding op zijn plaats zijn. Dit is wel een kwestie van onderhandelen. Ik raad u aan een klacht in te dienen bij uw werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb het laatste gesprek gehad bij mijn baas en die heeft gezegd doordat ik een andere baan heb zijn ze niet verplicht een financiele vergoeding te betalen. Ondanks dat hun vonden dat ik op zoek moest gaan naar een baan buiten de organisatie. Nu is het toevallig zou dat ik zelf een baan heb gevonden zonder dat zij daar iets voor hoefde te doen.


Mogelijk doelt u op een transitievergoeding (TV). Wanneer u ontslag neemt en zelf een ander baan hebt gevonden, is de werkgever niet gehouden een TV te verstrekken ook niet als zij meedeelt op zoek te gaan naar een andere baan. Afhankelijk van de gemaakte afspraken kan uiteraard wel aanspraak gemaakt worden op de TV. Wilt u overleggen neemt u dan direct contact met mij op. Klikt u op de link naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag