Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een tijdje terug heb ik als bijstandsgerechtigde een aanvraag bijzondere bijstand (aanvraag witgoedregeling) ingediend, omdat mijn wasmachine defect was gegaan. Naar aanleiding hiervan heeft mijn gemeente besloten om mij € 300,00 toe te kennen voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine. Mijn gemeente betaald die € 300,00 aan de winkelier, zodra zij de prijsopgave van de kosten hebben ontvangen. M.a.w.: Ik moet de winkelier vertellen dat ik bijstandsgerechtigde ben en geen geld heb voor een wasmachine. Tegen deze manier van doen maak ik principieel bezwaar, omdat deze manier van doen het stigmatisering van bijstandsgerechtigden in de hand werkt. Ik maak dan ook bezwaar tegen deze beslissing bij mijn gemeente en verzoek ze om die € 300,00 op mijn bankrekening te storten. Mijn vraag is: Hoe kan ik mijn bezwaarschrift juridisch onderbouwen?

De gemeente kan dit baseren op artikel 57 Participatiewet. Dit artikel luidt als volgt:

Indien en zolang er gegronde redenen zijn om aan te nemen dat de belanghebbende zonder hulp niet in staat is tot een verantwoorde besteding van zijn bestaansmiddelen, kan het college:

a. aan de bijstand de verplichting verbinden dat de belanghebbende eraan meewerkt dat het college in naam van de belanghebbende noodzakelijke betalingen uit de toegekende bijstand verricht;

b. de bijstand in natura verstrekken.

In uw bezwaarschrift kunt u aangeven dat u van mening bent dat artikel 57 Participatiewet niet op u van toepassing is. Als u wilt, kan ik u helpen met het indienen van het bezwaarschrift.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag