Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben verwikkeld in een discussie met mijn woningcorporatie waarbij zij mij geen nieuwe sleutels tot de voordeur willen verschaffen zonder betaling. De situatie stap-voor-stap:

- Bij het tekenen van het huurcontract heb ik 3 bossen sleutels gekregen. Al deze sleutels werkten prima.
- Twee weken terug zie ik een reparatiebrief op de gemeenschappelijke voordeur van het gebouw hangen dat er een nieuwe cilinder geplaatst gaat worden. Blijkbaar heeft iemand uit mijn gebouw (dat drie verdiepingen aan woningen huist) een sleutel in het slot laten zitten en heeft iemand een reparatieverzoek ingediend. Dit is allemaal buiten mij om gegaan – deze informatie heb ik van het desbetreffende briefje op de voordeur van het gebouw. De noodcilinder kon ik gewoon openen met mijn sleutel.
- Woensdag 20 juni kom ik thuis: de nieuwe cilinder is geplaatst en sindsdien draaien mijn sleutels niet meer om en kan dus de voordeur van het gebouw niet meer openen. Sindsdien heb ik geen toegang meer tot het pad en dus geen vrije toegang meer tot mijn woning.
- In welke wereld heb ik hier schuld aan en moet ik voor de kosten van nieuwe sleutels opdraaien? Ik snap dat wanneer ik zelf mijn sleutel kapot maak ik daar zelf voor moet betalen. Met de sleutels is echter helemaal níks gebeurd. Dit zijn nog steeds dezelfde sleutels die ik van de woningcorporatie heb gekregen en die tot aan vorige week prima werkten. Het slot daarentegen is wel veranderd en ondertussen kan ik al een week (!) niet mijn voordeur open maken.
- Bij het contact opnemen met de woningcorporatie kreeg ik eerst te horen dat mijn sleutels waarschijnlijk versleten zijn en daarom niet meer werken. Twee van de drie bossen hangen al 1,5 jaar zo goed als ongebruikt in de kast, deze zou ik dan dus al versleten hebben gekregen? Bij een tweede maal contact opnemen kreeg ik te horen dat niet gecertificeerde (nagemaakte) sleutels niet werken op een nieuwe cilinder. Ik heb geen sleutels laten namaken (waarom zou ik dat doen als ik al drie bossen heb?) – dus deze verklaring gaat ook niet op.

Moet ik inderdaad 15 euro voor een nieuwe sleutel betalen? 1 bosje sleutels wordt intensief gebruikt, maar de andere twee zijn nog in exact dezelfde staat zoals op de dag dat ze aan mij overhandigd zijn. Ik gebruik ze immers niet. Daarnaast heb ik niks te maken met het vervangen van het slot in de voordeur van het gebouw en werken de desbetreffende sleutels nog wel gewoon prima op de fietsenschuur.

Nou, naar mijn idee is er sprake van een gebrek die door toedoen van een andere huurder is ontstaan, waarvoor verhuurder, als er schade is bij de overige huurders, aansprakelijk is te houden en zeker niet u dus. Dan, daarnaast heeft u ook niet de garantie dat de aan u overhandigde sleutelbossen allen betrof originelen. Ik kan u helpen, maar voor 15 euro denk ik dat u het zelf even moet aanvechten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag