Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben een poort met onze buren, geen enkel probleem!
Onlangs hebben wij met de buren uit onze rij de poort verhoogt, afvoerputten laten plaatsten enz.
De poort is volledig gerenoveerd en er is een riolering aangebracht op op de kosten van de eigenaren van de poort.
Dit heeft een hoop geld gekost.
Om deze kosten te delen hebben wij ook de Woongemeenschap voor ouderen benaderd om te vragen of zij ons in deze kosten wilde delen omdat hun tuin, het zij achter een hek wel water afvoert in onze poort, ik bedoel dan water wat uit hun tuin stroomt onze poort in.
Wij kregen een volmondig NEE! de poort is van de bewoners aan het Zon Bastion nr 31 tm 26.
Dus de woongemeenschap heeft niet mee betaald aan onderhoud! En het is idd zo dat de poort volledig van deze bewoners is.
Wat is er nu gebeurd? de eerste woning , grenst aan onze poort, tenminste de zijgevel en en een klein voortuintje. deze voortuin is niet uit het huis te bereiken. maar als de nieuwe bewoner zijn tuin aan de voorkant in wil zou deze door het raam naar buiten moeten klimmen of door onze poort moeten omdat de tuinman de oprit in onze poort heeft gemaakt.
Dit is een ontwikkeling waar wij niet blij mee zijn! Daarbij komt dat wij onze poort niet openstellen voor gebruik aan derden. Hoe moeten wij hier mee omgaan? Wij weten eigelijk niet hoe nu verder, het enige wat wij zeker weten is dat wij niet akkoord gaan met het gebruik van onze poort door derden.
Graag hoor ik van U wat onze rechten zijn en wat wij hier mee kunnen.
De bewoners.
.

Indien er geen erfdienstbaarheid is gevestigd in het verleden ten behoeve van de woongemeenschap dient u de betreffende eigenaar te sommeren het ongeoorloofd gebruik te beƫindigen en de toegang tot de poort te verwijderen, althans zodanig af te sluiten dat deze niet meer bruikbaar is. In de sommatie geeft u hiervoor een redelijke termijn (bijvoorbeeld 14 dagen) met de mededeling dat indien daar geen gehoor aan wordt gegeven u de verwijdering via de rechter zult afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag