Stel vraag

Wonen, Buren

Zakelijk


Beste,

Ik heb van een hoofdaannemer (dan wel te noemen oude vriend) een opdracht gegund gekregen. Hierbij is een offerte opgesteld.

De werkzaamheden (een trapgat maken in een beton vloer) zijn uitgevoerd en de hoofd aannemer heeft de werkzaamheden gezien en is verder gegaan met zijn werkzaamheden dan wel een trap geplaatsen.

Na de oplevering heb ik meerdere malen contact proberen te leggen met de Hoofdaannemer over de betaling etc. Deze meldde mij dat wanneer hij de werkzaamheden afgerond heeft de betaling plaats gaat vinden.

Na enkele weken heb ik nogmaals contact proberen te leggen maar constateerde dat de Hoofdaannemer mijn telefoonnummer geblokkeerd heeft. tevens alle andere communicatie middelen middels blokkade onmogelijk heeft gemaakt.

ruim anderhalve maand later (na mondeling opleveren) ontvang ik een in gebreken stelling van de hoofdaannemer. Hier in wordt geclaimd dat er een hoop zaken niet goed zijn. Dit wordt ondersteund door een bouwkundig rapport.

Uiteraard zijn wij willig om de genoemde gebreken op lossen binnen alle redelijkheid. Echter heeft de aannemer in kwestie een betaling achterstand van meer dan 60 dagen. En weigert de factuur te betalen.

Tevens zijn er onprofessionele bewoordingen en on redelijk gedrag gebruikt. Dit is echter uit emotie van de Hoofdaannemer in dit zal ik voor lief nemen.

Wat zijn mijn rechten in plichten in dit verhaal?

Tenzij er andersluidende afspraken over het moment van de betaling zijn gemaakt, is de hoofdaannemer na oplevering van het werk gehouden om uw facturen te voldoen. In het onderhavige geval bent u vermoedelijk pas in gebreke ingesteld, nadat de termijn voor betaling van de facturen is verlopen. Hierdoor bent niet u, maar de hoofdaannemer in verzuim geraakt en bent u gerechtigd uw eventuele herstelverplichtingen op te schorten totdat uw facturen volledig zijn voldaan. U dient de hoofdaannemer nu een aanmaning te sturen, waarin u betaling van de facturen binnen een redelijke termijn vordert en tevens de verschuldigde rente en buitengerechtelijke kosten aanzegt. Desgewenst ben ik graag bereid u hiermee te helpen. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand in deze kwestie wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag