Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Het gaat hierbij om de vraag wie er aansprakelijk is voor de schade:
Mijn zoontje van 8 jaar was met een vriendje aan het voetballen. Een groep meisjes van (ik schat 14/15/16 jaar) stond erbij (op het voetbalveldje) en een van de meisjes viel ze lastig; ze schopte elke keer de bal heel ver weg het veld uit en trok aan hem. Mijn zoontje zei dat ze moest ophouden, maar ze bleef doorgaan. Op een gegeven moment zei hij dat hij zn vader ging halen, waarop zij aan hem trok, hij zichzelf los trok en de bal naar haar schopte uit frustratie. Hierbij viel de telefoon, die ze in haar hand had, op de grond. De telefoon was overigens niet van haar, maar van haar vriendin die naast haar stond. Het scherm is gebroken en daarna ging de hele groep (inclusief de moeder van degene van wie de telefoon was) naar ons huis en eisten dat wij de schade zouden betalen.
Nu is mijn vraag of mijn zoontje hiervoor aansprakelijk is, gezien het meisje hem herhaaldelijk provoceerde en op het voetbalveld stond. Maw: moeten wij die schade betalen of het provocerende meisje, dat de telefoon van haar vriendin vast had en liet vallen nadat de bal geschopt werd?
Het voelt namelijk zo onrechtvaardig...

Het heeft er alle schijn van dat u niet aansprakelijk bent. Ik begrijp dat uw zoontje tijdens het losrukken de bal wegschopte richting dat meisje.

Ik adviseer u om het voorval schriftelijk te melden bij uw eigen WA-verzekering.

Indien u deze niet heeft dan adviseer ik u om een eventuele schriftelijke aansprakelijkheidsstelling ook schriftelijk te ontkennen en betwisten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hij schopte de bal, nadat hij zich had losgetrokken, richting het meisje. Dus niet tijdens het lostrekken, maar vlak daarna. Geldt dan hetzelfde?


Dat lijkt me wel.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag