Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onze dochter van 4 maanden ging vanaf 1 mei via een gastouderbureau naar een gastouder.

Na zes weken is ons ter attentie gekomen dat de gastouder erg nalatig is geweest in de verzorging van ons kind, om het zacht te zeggen is ze behoorlijk verwaarloost.
(de fles waaruit ze te drinken kreeg is beschimmeld, ze werd de hele dag voor de tv gezet in de maxi cosi, er is geen speelkleed, geen box etc. en we hebben hier ook bewijzen van)

Onze baby is per direct weggehaald bij de opvang, het GoB is geïnformeerd en zij hebben direct nieuwe opvang voor ons geregeld, waar we wel heel erg tevreden over zijn. Er is een onderzoek ingesteld naar de gastouder door het bureau en ze nemen onze klacht uiterst serieus.

Alleen nu is de factuur van de laatste drie weken binnengekomen, maar wij weigeren uiteraard iemand te betalen die ons kind verwaarloost heeft. Ik wil het gastouderbureau en de gastouder hier per brief van op de hoogte stellen, maar ik weet niet precies hoe ik dit het beste aan kan passen.

We zijn wel bereid het gedeelte van de factuur te betalen wat bestemd is voor het bureau, maar de gastouder krijgt geen cent van ons door nalatigheid.

Kan iemand ons helpen hoe we dit het beste kunnen brengen?

U moet zowel de gastouder als het bureau in verzuim zetten en stellen dat u een prijsvermindering toepast . Als u het prettig vindt om het verhaal juridisch kracht bij te zetten, neemt u dan even contact op?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt! Bedoelt u met in verzuim zetten in gebreke zetten?


Nee verzuim is sterker. Een ingebrekestelling is hier gezien de ernst van de zaak niet op zijn plaats. u hebt en had alle reden de relatie direct te stoppen zonder nog een kans te vergunnen op een beter resultaat.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel erg bedankt Monique! We hebben precies gedaan wat je hebt gezegd, en we kregen binnen een uur al een reactie dat het bureau het met ons eens is en we de gastouder niet hoeven te betalen. Wordt tevens een onderzoek naar haar ingesteld!
Nogmaals bedankt!


Geen dank en hopelijk wordt het goed opgelost.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag