Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn koophuis grenst aan een huurhuis waar een schutting op de erfgrens stond toen ik het huis kocht. Echter deze had een enorme doorkijk. Omdat de buren aangaven dat zij niet willen investeren in een nieuwe schutting heb ik voor mijn eigen kwaliteit van leven een schutting tegen de bestaande schutting laten aanplaatsen. Deze is vervolgens wat van de erfgrens afgeplaatst, maar dat nam ik voor lief.
Afgelopen week hebben de buren echter de schutting eruit gehaald. Bij navraag zijn zij niet van plan om een nieuwe te plaatsen, omdat dat voor hun een investering is die zij niet terugzien. Dat begrijp ik. Echter, hoe zit dit met de woonbouwvereniging waar mijn buren van huren. Zijn zij verplicht een nieuwe schutting te plaatsen of mee te betalen aan de schutting die ik heb laten plaatsen (en mogelijk verzet naar de erfgrens)?
Mijn buren geven aan dat zij meerdere brieven hebben gestuurd, zonder resultaat.
Ik heb ondertussen de vereniging ook gemaild, maar ben benieuwd naar de feiten.

Aangezien u de schutting op uw eigen grond heeft geplaatst kunt u de eigenaar van het buurperceel (de woningbouwvereniging) niet verplichten daar aan mee te betalen, dit geld alleen voor schuttingen op de erfgrens.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag