Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Begin dit jaar is onze echtscheiding uitgesproken door de rechter. Hiervoor hebben we een echtscheidingsconvenant opgemaakt waarin we ook finale kwijting in hebben gezet. Nu komt mijn ex-vrouw maanden later met de mededeling dat ik nog wel de helft van de schenking die gedaan is door haar oma, die we in onze hypohteek hadden gestopt nog terug moet betalen aan haar. Voor deze schenking is een document opgemaakt waarin staat dat deze buiten de gemeenschap van goederen valt. Deze is ondertekend door haar oma en mijn ex-vrouw. Hier staat verder geen handtekening van mij onder. Mijn vraag is, moet ik nu de helft van dit bedrag terug betalen of valt dit onder de finale kwijting?

De finale kwijting is van kracht.
Het convenant is een vaststellingsovereenkomst tussen partijen. Deze is gesloten ter beƫindiging of ter voorkoming van onzekerheid of een geschil tussen partijen. Bij een vaststellingsovereenkomst binden partijen zich jegens elkaar aan een vaststelling omtrent hetgeen rechtens tussen hen geldt, ook voor zover deze toestand mocht afwijken van de tevoren tussen hen bestaande rechtstoestand.

Er is geen rechtsgrond die kan leiden tot vernietiging c.q. wijziging van de vaststellingsovereenkomst, niet in de laatste plaats om dat gedurende het echtscheidingstraject partijen steeds deskundige bijstand hebben gehad. Althans dat veronderstel ik.

Met andere woorden: U hoeft niets terug te betalen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag