Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Situatie:

Werkmaatschappij ABC heeft 4 DGA's, elke DGA heeft met zijn holding 25% van het bedrijf. 2 van deze DGA's hebben een directeursfunctie, de overige 2 worden ingehuurd door ABC via hun holding. Maandelijks worden er dus 4 management-fee facturen verzonden naar ABC.

1 DGA (met directeursfunctie) wil samen met een connectie buiten de werkmaatschappij een nieuw bedrijf opstarten (XYZ). XYZ gaat aanverwante, maar niet exact dezelfde, werkzaamheden uitvoeren in samenwerking met een huidige opdrachtgever van werkmaatschappij ABC.

De betreffende DGA wil aan 2 overige DGA's aandelen geven/verkopen van XYZ. 1 DGA mag vanwege een ruzie met de betreffende DGA niet 'meedoen' aan dit nieuwe bedrijf.

De buitengesloten DGA is van mening dat de handelingen van het opstarten van XYZ niet rechtmatig zijn, omdat een huidige opdrachtgever van ABC hier bij betrokken is. Er is geen concurrentiebeding of relatiebeding opgenomen in de contracten of statuten.

Staat deze buitengesloten DGA in zijn recht, of niet?

Ik begrijp het niet volledig. Het lijkt er dus op dat de aandeelhouders een nieuwe vennootschap starten die gelijksoortige activiteiten verricht? Het is een complexe vraag maar een aandeelhouder/DGA die concurreert met deze ABC vennootschap benadeelt de ABC vennootschap mogelijk. Het maakt niet uit of er een non-concurrentie is afgesproken. Er is meer informatie nodig hier. Mijn initiƫle mening is dat dit onrechtmatig kan zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag