Vraag

Een deel van mijn huis staat tegen de erfgrens en in deze muur zitten op de begane grond twee ramen. Toen ik het huis 30 jaar geleden kocht zaten deze ramen erin en stond er voor deze muur op 73 centimeter een garage van de buren (maten uit grensaanwijzing kadaster). Zo’n 10 jaar geleden is dat huis van de buren verkocht en de nieuwe eigenaren hebben het woonhuis met garage gesloopt, en een nieuwe woning op gezet. De buren hebben nu een stenen muur als erfscheiding geplaatst en de afstand van de muur tot mijn raam, is bij één raam circa 30 centimeter en bij het andere raam op circa 20 centimeter. Ik heb de buren hier meerdere malen op aangesproken, maar zij geven aan dat de muur op eigen grond staat en als ik het anders wil maar een procedure moet starten. Ten eerste kan ik door het bouwen van deze muur geen onderhoud meer uitvoeren aan boeideel en goot aan dit deel van mijn woning en ten tweede heb ik minder lichtinval. Mijn woning (erf) is lager dan van de buren dus stenen muur is hoger dan de goot van mijn huis. Is dit toegestaan of moeten de buren minimaal de 73 centimeter aanhouden, of omdat het geen herbouw van de garage is moeten zij 2 meter aanhouden?
Als het een houten schutting was kun je nog delen weghalen en terugzetten voor onderhoud bij een stenen muur gaat dit niet. Daarnaast heb ik minder lichtinval door mijn raam.

Deel deze vraag

1 Reactie

De huidige situatie is niet toegestaan. U had tenminste recht op 73 cm vrije ruimte. Waarschijnlijk niet op 2 meter, maar dat hangt mogelijk van de omstandigheden af. Wellicht kan ik u helpen om dit verder uit te zoeken en mogelijk om een oplossing te bewerkstelligen. Neemt u in dat geval direct contact met mij op?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm