Vraag

Ik werk momenteel op een kinderdagverblijf maar heb besloten om niet voor contract verlenging te gaan. Ik heb 2 weken aan overuren en vakantie staan. Die ik graag wil op nemen. Dus tijd voor tijd. Nu doet mijn vestigingsmanager moeilijk over het opnemen van deze uren en wil deze uitbetalen. Maar dat wil ik dus niet. In het cao staat: Indien aan het einde van het kalenderjaar of bij einde van het dienstverband nog plus-uren staan, maken werkgever en werknemer samen afspraken over hoe de plusuren worden gecompenseerd in geld of vrije tijd.

Als wij hier niet uitkomen. Kan een werkgever dan weigeren om mij die uren te laten opnemen en dus te verplichten om het uitbetaald te krijgen?

Deel deze vraag

3 Reacties

Uw werkgever mag alleen bij zwaarwegend bedrijfsbelang de aangevraagde vakantie weigeren. Of daar sprake van is kan ik uit uw vraag niet opmaken. Is er wellicht voor die 2 weken geen vervanging voor u te regelen?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Het gaat niet om aangevraagde vakantie, maar als mijn contract 31 aug afloopt heb ik nog twee weken aan overuren en vakantie uren staan. Deze wil ik graag opnemen, zodat ik twee weken eerder kan stoppen. Hier doet mijn werkgever nu lastig over. Wat ik kan zien is dar er voldoende personeel is en het kindaantal verminderd is vanwege de vakantie.
U hebt gelijk, ik had het geen vakantie moeten noemen, maar verlof. Het antwoord wordt daar echter niet anders van. Zolang uw werkgever niet aannemelijk maakt dat er sprake is van een zwaarwegend bedrijfsbelang dat zich verzet tegen het opnemen van de vrije dagen kunt u zich met recht op het standpunt blijven stellen dat u ze op kunt en mag nemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm