Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,


Wij hebben onlangs een nieuwbouw hoekwoning gekocht. Nadat er getekend en gepasseerd was bij de notaris, hebben wij dat weekend de bouwplaats bezocht. Tot onze grote verbazing blijkt er een trafohuis vlak naast onze woning te zijn geplaatst. Per toeval ontdekt. Anders hadden we nu nog niks geweten.

Wij zijn van mening dat de woning onder valse voorwendselen aan ons is verkocht. Als het trafostation niet zal worden verplaatst, willen wij de woning (i.v.m. gezondheidsrisico's) doorverkopen, zonder dat wij hier financieel verlies aan ondervinden (e.g. waardevermindering grond en meerwerk naar persoonlijke wensen).


- juridisch kennelijk dichtgetimmerd.
Volgens het bestemmingsplan mag een groenstrook gebruikt worden voor een energiestation.
- er kan niet gesteld worden dat we niks aan onderzoeksplicht hebben gedaan:
- we hebben voor het tekenen bij de gemeente geïnformeerd naar de mogelijkheid om de grondstrook ernaast er bij te kopen. Dat kon niet daar het een groenstrook met groenbestemming betreft (voicemail)
- projectontwikkelaar/bouwer blijkt hier ook niet van op de hoogte te zijn (mail)
- verkoopopdracht eigen woning staat nu "on hold". Hebben dus ook geen tijd voor een bodemprocedure.
En de dubbele lasten lopen door.
- reactie gemeente "het al dan niet plaatsen van een trafo in een bouwplan wordt bepaald door de netbeheerder energie STEDIN. Het is in ieder geval zeker dat wij niet met opzet de tekening onvolledig hebben gelaten."
- contact met Stedin inzake "convenant Aardgasvrije Nieuwbouwwijk Zuid-Holland" en beslisprocedure die hier heeft plaatsgevonden
Na 3 weken echter nog geen antwoord. Volgens klantenservice, is de grond wel eigendom van degene van wie het trafohuis is. Dit suggereert dat de gemeente deze grond dus moedwillig verkocht heeft zonder ons überhaupt op enig moment te informeren.
- Trafostation is ook niet afgebeeld op tekening bij het kadaster.



We voelen ons zo erg bedonderd. Wat kunnen we ondernemen?

Onze dank is groot.

Het lijkt mij dat de gemeente u onjuist en/of onvolledig heeft geïnformeerd. Indien u alle informatie zou hebben gehad, dan zou u de koop niet hebben gesloten. U kunt de gemeente naar alle waarschijnlijkheid aanspreken op uw schade. Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag