Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Eind augustus loopt mijn huidige contract af, en in september zou mijn nieuwe (en sterk verbeterde) contract bij dezelfde werkgever ingaan. Nu heeft mijn werkgever echter alsnog besloten toch niet met mij door te willen.

Om mij heen krijg ik te horen dat dit niet zomaar rechtsgeldig is en dat ik in principe wel recht heb op de aanstelling, of een regeling waarin de opheffing van de arbeidsovereenkomst wordt overeengekomen, wat vaak zou resulteren in de uitbetaling van enkele maandsalarissen.

Graag uw advies, welke rechten heb ik, en wat is gangbaar handelen in een situatie als deze?

Wanneer u een toezegging hebt dat u ook vanaf september bij uw werkgever zou blijven, dan is er sprake van een arbeidsovereenkomst die de werkgever moet nakomen. Daar kan niet zomaar op worden teruggekomen. Desgewenst kan ik u helpen om dit verder uit te zoeken en wellicht ook op te lossen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn werkgever en ik hebben in maart al de nieuwe arbeidsovereenkomst getekend, die zou ingaan als de huidige eindigt in september. Nu heeft mijn werkgever het eerst mondeling opgezegd (alhoewel nooit letterlijk in die bewoording), en later heeft ze me ook een e-mail gestuurd waarin ze aangeeft dat de arbeidsovereenkomst niet verlengd wordt.

Als u inzicht wil in de overeenkomst zelf, kan dat. Elke hulp waardeer ik zeer!


Die opzegging lijkt mij dan niet rechtsgeldig. Ik kan u helpen om aanspraak te maken op voortzetting van de arbeidsovereenkomst. Daar zijn wel kosten aan verbonden. U kunt op rechtsbijstand.nl nagaan of u voor subsidie in aanmerking komt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag