Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


LS,

Ik bezit een huis, twee onder een kap waarop ondermeer een erfdienstbaarheid mbt inrichting van de voortuin als siertuin is bepaald. Verder is er hierbij vermeld dat “het uitzicht door de ramen aan de voorgevel niet belemmerd mag worden” Inmiddels zijn de bomen in mijn tuin na bijna 30 jaar groot geworden. Eentje zeker ca 10 M hoog. Ik wil mijn bomen snoeien.
De situatie is nu dat mijn buren eisen dat ik deze grote boom die daar dus al die jaren al staat, verwijder. Snoeien vinden zij ivm hun recht op vrij uitzicht (= dit is een weggetje met huizen en geparkeerde auto’s) onvoldoende. Mijn buren wonen al ca 18 jaar naast mij en hebben nooit eerder van mijn bomen zo’n punt gemaakt.
Waartoe ben ik nu verplicht? Ik houd van mijn bomen en wil eea snoeien door een professional maar eigenlijk niet laten rooien. Een gesprek hierover wil men niet aangaan. Dit is mij per mail verteld.
Graag uw reactie

Op uw vraag is waarschijnlijk niet zomaar een eenduidig antwoord te geven. Blijkbaar staan er in uw voortuin bomen die het uitzicht belemmeren, wat dus eigenlijk niet mag. Aan de andere kant staan die bomen er al 30 jaar, wat u wellicht ook wel enig recht verschaft. Bovendien is de vraag in hoeverre het snoeien de belemmering van het uitzicht wegneemt. Het lijkt mij dat dit verder uitgezocht zou moeten worden. Daarbij kan ik u desgewenst helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag