Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb 2 kinderen en een bijstanduitkering. Nu moet ik hiervoor een officieel papier overleggen wat betreft de alimentatie. Dat is voor het jongste kind geen probleem want ik krijg van de vader netjes elke maand alimentatie maar voor de oudste ligt het heel anders. Hij heeft een crimineel verleden en is daarom 10 jaar geleden op curacao gaan wonen
( ook zijn nationaliteit).
Mijn oudste heeft sindsdien geen contact met haar vader en wilt dit ook niet meer. Ze wilt zelfs van zijn naam af eigenlijk.
Wat moet ik doen om toch geen problemen hierover te krijgen bij de sociale dienst want hij betaalt natuurlijk geen alimentatie .

Tot de leeftijd van 21 jaar moet uw ex ook betalen voor het oudste kind.

Beoordeel dit antwoord:

Afhankelijk van de vraag hoe u die alimentatie uitbetaald krijgt, lijkt me dat voor u vrij simpel op te lossen. De gemeente zal u vermoedelijk vragen uitdraaien van uw bankafschriften te overleggen waaruit blijkt welk bedrag u aan alimentatie ontvangt. Daar zullen dan enkel de betalingen voor het jongste kind op te zien zijn. U kunt dan aantonen dat u voor het oudste kind niets ontvangt. Mocht dit tot problemen leiden met de gemeente, dan kunt u altijd contact met mij opnemen om voor u bezwaar te maken indien dat nodig mocht zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag