Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goede dag,

wij zijn ruim 4 jaar geleden gescheiden, daarbij is een convenant opgesteld. Onlangs is het huis verkocht en zijn alle financiƫle zaken afgehandeld. Wij hebben samen een document gemaakt waarin wij zijn overeengekomen dat we over en weer niets meer van elkaar te vorderen hebben en dat door ondertekening van deze overeenkomst van finale kwijting de eerder uitgesproken echtscheiding in financiƫle zin volledig is afgehandeld.

Mijn vraag is of hieronder dan ook de wederzijdse vordering van de pensioenen valt? Beiden hebben niet binnen de twee jaar bij pensioenfondsen aangegeven gebruik te maken van elkaars pensioen.

Met vriendelijke groet.

Er van uitgaande dat in de echtscheidingsbeschikking de pensioenverevening is uitgesproken, dan geldt de finale kwijting niet voor de pensioen.

Beoordeel dit antwoord:

Op de navolgende website van de rijksoverheid kunt u hier het een en ander over na lezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/vraag-en-antwoord/verdelen-ouderdomspensioen-na-scheiding. Daaruit volgt dat u niet rechtstreeks meer kan claimen bij de pensioenverstrekker na 2 jaar, maar wel nog bij de ex-partner. Dit zal naar ik vermoed niet zijn uitgesloten nu dat door rechtbanken ook niet wordt toegestaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag