Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik ben werkzaam bij een supermarkt als caissière. Mijn taken zijn zeer divers, waaronder ook het opgeruimd houden van het kassapark.

Wij werken met koopzegels, een vol boekje koopzegels is 52,- waard. Dit telt mee als kasgeld.

Bij het inzetten van de lades in de morgen heb ik een stapel spaarkaarten, zegelboekjes en andere papieren uit de map gehaald bij een van de kassa's van de voorgaande dag. Ik heb deze gesorteerd en de zegelboekjes die geld waard zijn heb ik eruit gehaald. Het overige papier heb ik weggegooid.

Volgens mijn werkgever bleek achteraf hier toch nog een vol zegelboekje tussen gezeten te hebben. Dit heeft mijn werkgever naar eigen zeggen gezien op camera beelden, die ik zelf nog niet heb terug gezien.

Ik heb dit zelf niet gezien, dus ook niet bewust weggegooid. Ik had zelfs nog gecontroleerd dus ik heb me vergist.

Mijn werkgever heeft dit bedrag ingehouden op mijn loon.

Mag dit zomaar?
In onze CAO kan ik hier niks over vinden. Een bedrijfshandboek of dergelijke hebben wij niet. Ook in mijn contract kan ik hier niks over terugvinden.

Valt dit niet onder ondernemersrisico ? Het is ook niet aantoonbaar bewust roekeloos gedrag.

Uw werkgever mag dit niet zomaar op uw salaris inhouden. U hebt er tenminste recht op om de beelden te zien en dan blijft inderdaad nog steeds het feit dat hier sprake kan zijn van een onbewuste fout, die als ondernemersrisico moet worden aangemerkt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Inmiddels zijn de beelden niet meer beschikbaar heb ik vandaag te horen gekregen. Deze kan ik dus zelf niet meer zien en zijn ook niet meer beschikbaar als eventueel bewijsmateriaal. Uiteraard blijven er leden van het management team, eveneens familie van elkaar, erbij dat op de beelden dus te zien is dat bovenstaande gebeurd is.
Maargoed, als het zo zou zijn is het alsnog een ondernemers risico.

Ik ga morgen weer in gesprek over dit voorval.

Bedankt voor uw reactie!!!


Succes!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag