Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Na 16 jaar samenwonen (zonder contract) gaan wij uit elkaar. De koopwoning staat op zijn naam. Mijn kinderen (20 en 23) en ik staan wel ingeschreven op dit adres. Ik heb meebetaald aan een verbouwing en aan de nieuwe keuken die vorig jaar geplaatst is. Hij betaalde de lasten en ik de boodschappen.
Moet ik nu de volle prijs voor de woning betalen als ik hem koop ? of heb ik nog enige vorm van rechten?
Het voelt nu alsof hij alles kan en mag en ik op straat kom Te staan met niks.....

Zijn er afspraken gemaakt over het bedrag dat u heeft betaald aan een verbouwing en de keuken?
Ik adviseer u om in overleg de situatie te bespreken en te komen tot een oplossing inzake het terugbetalen van dat deel dat u heeft betaald, immers uw partner is wel verrijkt door uw betaling.
Als dat niet lukt dan help ik u graag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er staat niets op papier... Hij is van mening dat hij daar recht op heeft omdat hij jarenlang mij en mijn kinderen heeft onderhouden. Mijn oudste zoon werkt inmiddels en betaald hem maandelijks 100 euro kostgeld. Ik ben van mening dat ik hem ook al 16 heb onderhouden. Doe alle werk thuis voor hem en betaal alle boodschappen. Ook heeft hij 15 jaar lang mijn belastingteruggave ingepikt. En heb ik de afgelopen jaren mijn zorgpremie aan hem terugbetaald.


Ik adviseer u om in overleg te gaan. Als dat niet lukt en hij niet bereid is om (ook maar een deel) van het door u betaalde bedrag terug te betalen dan kunt u dat vorderen.
U kunt vrijblijvend rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag