Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


goedendag, Ik en mijn partner gaan uit elkaar. We hebben geen contract op geen enkeke wijze. We hebben altijd samen gewoond en alles normaal betaald we hadden 1 gezamelijke rekening waar ons beide salaris op binnen kwam. Van dat geld hebben we ook gespaard. Nou is hij van mening omdat hij meer verdien dan ik dat hij recht heeft op meer spaargeld dan ik.

Is dit zo of bluf hij maar. Ik heb toen we een huis gingen kopen meer dan 10.000 ingelegd voor het kopen van meubels etc. en omdat hij geen spaargeld had. Heb ik dan ook recht op mijn ingebrachte geld terug te vorderen van hem?

Uw partner bluft. Hij heeft net als u recht op de helft van het spaargeld, indien dat op een gezamenlijke rekening staat.
Indien de meubels op uw naam staan dan kunt u deze meenemen. U kunt dan helaas het ingebrachte geld niet terug vorderen van hem, tenzij u dat bent overeengekomen.

heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

nou hebben wij een koophuis en dat is van ons beide dus 50/50 hij wil mijn uitkopen en heeft zonder mij op de hoogte stellen een taxateur laten komen. Deze heeft het huis getaxeerd op een bedrag wat 30.000 minder is dan de waarde van het huis. Ik heb namelijk 3 makelaars laten komen voor een waardebepaling van het huis. Dit heb ik ook gedaan zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Hij wil mij uitkopen voor een te laag bedrag van de waarde van het huis. Wat zou ik het beste kunnen doen in dit verhaal. Hij dreigt met advocaten. Hij heeft een andere relatie, komt bijna nooit meer thuis, zegt niet waar dat hij is en of hij in het buitenland is. Hij is laks met zijn betalingen zo hebben dankzij hem een brief gehad van de hypotheek verstrekker dat de hypotheek niet is betaald. Hij maakt er een potje van. Wat voir advies zou u mij in deze kunnen geven?


Feit is dat de waarde van de woning moet worden vastgesteld en dat de boedel moet worden verdeeld. Indien u samen niet tot overeenstemming komt dan kan de waarde door de rechtbank worden vastgesteld. De rechtbank kan dan een makelaar benoemen die een bindend advies geeft.
Dreigen met advocaten hoeft u niet bang voor te zijn. Wellicht komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand.
Mijn advies is om zo snel mogelijk de relatie formeel te beƫindigen. Hem berichten dat hij de woning heeft verlaten en dat u in de woning blijft tot dat de woning is verkocht en dat hij niet meer zonder uw toestemming in de woning kan.. Kunt u de woning overnemen?
Verder adviseer ik u om een inboedellijst te maken van alle zaken en daarop te noteren van wie de zaken zijn en aan wie u wilt aan wie de zaken worden toebedeeld.
Heeft u samen kinderen? Zo ja hoe oud zijn deze?
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.
Als u dat wilt kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

wij hebben gelukkig geen kinderen. Hij wil in het huis blijven wonen en mijn uitkopen. Ik kan de hypotheek niet alleen brtalen, dus ik moet hier weg. Heb alleen geen ander huis op korte termijn. Hoelang zou ik dan hier nog kunnen wonen en wat zijn mijn rechten in deze.


U kunt in principe net zo lang blijven wonen als u beiden afspreekt. Ik adviseer u wel om elders een woning te zoeken en u in te schrijven bij een woningstichting.

Als uw ex vindt dat u niet kunt blijven wonen , dan kunt u nog zeker een half jaar blijven wonen.
Of dat verstandig is is afhankelijk van de situatie.
Kan ik u van dienst zijn?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag