Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Bij ons in huis is onlangs door een installateur een nieuwe groepenkast geïnstalleerd. Vooraf is telefonisch aangegeven dat de totaalprijs bestaat uit een starttarief, de gemaakte uren, en materiaalkosten. Het starttarief en het uurtarief zijn ons medegedeeld. Wij zijn akkoord gegaan met het uitvoeren van de opdracht.

Achteraf blijkt de uitvoerder EUR 876,10 (excl. BTW) te rekenen aan materiaalkosten voor de groepenkast, terwijl deze groepenkast met dezelfde specifieke indeling als consument gekocht kan worden voor EUR 393,00 (excl. BTW). De werkelijke kosten voor de installateur zullen waarschijnlijk lager liggen.

Het lijkt vanzelfsprekend dat de kosten die gerekend worden voor bepaald materiaal in redelijke verhouding zouden moeten staan tot de werkelijke kosten van het betreffende materiaal.

Maar, wat zijn juridisch gezien onze opties in deze zaak?

En, is het na het eventueel versturen van een bezwaarschrift aan te raden de factuur niet te voldoen in afwachting van de behandeling van het bezwaarschrift, of is het juist beter de factuur wel te voldoen?

Het lijkt mij verstandig dat u in ieder geval het starttarief en de arbeid betaalt en dat u bezwaar maakt tegen het bedrag dat voor de groepenkast is berekend. Verder zijn er 2 opties: u biedt aan om € 393 + BTW te betalen of u betaalt dat bedrag werkelijk. De laatste optie heeft als nadeel dat het niet-betaalde bedrag uitgangspunt zal worden van onderhandelingen, maar bij de eerste optie heeft de wederpartij altijd iets te vorderen en dus altijd enig succes in een procedure.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag