Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mag een werkgever een medisch noodzakelijke maag verkleining weigeren vanwege personeelsleden tekort?

U heeft weinig context gegeven bij uw vraag, dus ik zal een aantal aannames doen.

Het lijkt alsof u uw werkgever heeft verteld van uw medische omstandigheden, en dat uw werkgever en u niet de allerbeste verstandhouding hebben.

In principe heeft een werkgever niets te maken met medische gegvens; deze hoeft u niet te verstrekken en de werkgeve mag deze niet registreren. De werkgever kan u niet ontslaan om medische redenen, tenzij u zeer lange tijd ziek blijft.

Maar, en nu wordt het oppassen, uw werkgever kan wel ernstig met u in conflict komen, en dan op basis daarvan uw werk beeindigen. Recht ergens op hebben is immers nog niet hetzelfde als het ook krijgen.

Ik raad u aan om met mensen te overleggen waar u vertrouwen in heeft, omdat de aanpak bij dit soort zaken meestal bepaalt hoe goed de aloop voor u is. U wilt immers niet bij de rechtbank staan, maar uw maagverkleining laten uitvoeren en prettig doorwerken.

Beoordeel dit antwoord:

Het antoowd op uw vraag is kort en bondig: neen.

Maar wat betekend een en ander voor de relatie werkgever - werknemer. Als uw werkgever alles op de spits drijft en u uiteindelijk wil ontslaan dan gaat hem dat geld kosten.

Het is ook nog de vraag of je voor een werkgever wilt werken die zichzelf en zijn zaak boven de gezondheid van zijn werknemers stelt.

Ik ben altijd voorstander om in overleg problemen op te lossen. Maar als dat niet lukt kan en mag ieder zijn eigen recht vorderen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag