Vraag

Mijn (ex) huurbaas betaald de borg niet terug. Toen wij 5 jaar geleden in de woning kwamen hing er verrookte vitrage en gordijnen en luxaflex die ook onder de rookaanslag zat. Verder stond er een kast die bijna uit elkaar viel. De huisbaas zei dat als we iets anders wilden, we dat zelf moesten regelen. Dat hebben we gedaan. De kast viel inderdaad uit elkaar en die is dus weggegaan. De vitrage en gordijnen wilden we wassen, maar daar was geen eer meer aan te behalen. Deze zijn in de loop van de tijd ook "zoek" geraakt. De luxaflex is er nog, nog even smerig als toen.

In het contract staat dat er een gestoffeerd appartement wordt verhuurd. Tevens een opsomming van de stoffering. En dat vervanging voor rekening van de huurder komt. Wij hebben de gordijnen, vitrage en kasten vervangen en de luxaflex weer aangeboden. Hier gaat de huisbaas echter niet mee akkoord. Hij wil exact dezelfde gordijnen terug en er stond een witte kast. Onze vervangende kast heeft een beukenkleur. We komen er niet uit. Ook het aanbieden van een kleine financiƫle vergoeding wilde hij accepteren.

Welke stappen kunnen wij nu ondernemen? Al vast bedankt voor het antwoord.

Deel deze vraag

2 Reacties

U zult de verhuurder (schriftelijk) moeten aanspreken op het terugbetalen van de borgsom. Indien nodig kan deze in een procedure worden teruggevorderd. Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Dat klopt bovendien zoals u het stelt lijkt het alsof u door deze onnodige vervangen de huurbaas hebt verrijkt ook. U hoeft namelijk slechts een dagwaarde te vergoeden en een uit elkaar vallende kast en stinkende vitrage heeft dagwaarde 0.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm