Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag,

Onze buren hebben in hun eigen tuin tegen de gezamenlijke schutting aan bamboe geplant. De bamboe woekert inmiddels meters ver mijn tuin in en de scheuten bamboe komt omhoog tussen de voegen van de tegels en de houten vlonder.

Iedere keer verwijder ik de scheuten maar dit is dweilen met de kraan op. Om dit euvel op te lossen dient de tuin met bamboe uitgegraven te worden en moet een bamboebegrenzer geplaatst worden tussen ons en de buren. Aangezien ik absoluut niet handig ben zal ik dit moeten uitbesteden aan een vakman.

De buren heb ik hierop aangesproken en zij geven aan dat dit de natuur is en er niets aan kunnen doen. Tevens willen zij hun eigen bamboe wel behouden.

Kan ik hen aansprakelijk stellen voor de schade en de kosten die ik moet maken om de bamboe te laten uitgraven + plaatsen van een bamboebegrenzer?

Naar mijn mening kunt u zich met recht op het standpunt stellen dat uw buren u op onrechtmatige wijze hinder toebrengen en dat is volgens het burenrecht niet toegestaan. Volgens mij kunt u het beste inzetten op het plaatsen van een bamboebegrenzer door de buren zelf met een schadevergoeding voor u om de problemen in uw tuin op te lossen. Desgewenst kan ik u daarbij helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Dit is mogelijk een soort die voor aanplant is verboden als erfafscheiding, u kunt dat navragen bij uw gemeente. Dan is een verzoek om handhaving ook een optie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag