Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Enige tijd geleden heb ik een aanvulling tot het bijstandsniveau gekregen van de sociale dienst. Nu moet ik alles terugbetalen aan ze omdat ik niet alles waar ze om vroegen heb weerlegt volgens hun en ik niet heb aangegeven dat ik 2 eenmanszaken heb. Het gaat om de boekhouding van mijn 2 eenmanszaken. Ik heb aangegeven dat mijn ene bedrijf al lang niet meer actief was en daar dus geen boekhouding van is en van het andere bedrijf heb ik elke maand een factuur naar ze gemaild waarop ook mijn inkomsten elke maand stonden. Ik ben bij ze in bezwaar gegaan maar ze blijven erbij dat ik alles moet terugbetalen. Inmiddels ben ik bij de rechtbank hiervoor in bezwaar maar de sociale dienst blijft me achterna zitten met mails en brieven dat ik moet betalen. Ik heb aangegeven dat ik in beroep ben gegaan bij de rechtbank en ik niet iets terug ga betalen wat onterecht is. Volgens hun moet ik gewoon gaan betalen ook al ben ik in beroep bij de rechtbank. Weet iemand of ik nu verplicht ben om te betalen?

Een bezwaar - of beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat u moet betalen, ook al bent u in bezwaar dan wel beroep gegaan. Als u hulp wilt bij de beroepsprocedure, kunt u altijd contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Dus ook al is er geen uitspraak van een rechter geweest, de sociale dienst eist alles terug van mij dus ik moet betalen ook al ben ik het daar niet mee eens? Ik dacht namelijk dat als je het ergens niet mee eens bent bepaalt de rechter of er betaald moet worden of niet..


De rechter bepaalt uiteindelijk of de besluiten van de gemeente juist zijn geweest. In de tussentijd mag de gemeente de bedragen echter wel van u vorderen. Krijgt u later gelijk, dan zal de gemeente u terug moeten betalen en uw eventueel geleden schade moeten vergoeden. De enige manier om op dit moment de betalingsverplichting te schorsen, is om een voorlopige voorziening aan te vragen bij de rechtbank om de besluiten van de gemeente gedurende de procedure te schorsen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag