Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik heb een dochtertje van bijna 2 jaar.
Vader wou in zwangerschap abortus (komt uit ibe night stand) en heeft nooit wat laten horen tot ze 4 maanden was. Na 4 maanden heeft hij haar tot nu toe 8x gezien.
Waar hij nooit naar haar omkeek.
Inmiddels heb ik een vriend (vanaf geboorte) en die had haar erkend. Dit was tegen t zere been van vader en starte een vaderschapactie voor gezag en erkenning.
Helaas is erkening pas verwerkt 2 dagen na indienen stukken door vader.
Erkenijg vriend is gedaan doordat hij mijn dochter als zijn kind ziet. En ze heeft er inmiddels een broertje bij zodat we 1 gezin vormen.
Vader schijnt simpel te zijn(is geboren met 26 weken) en is erg opvliegend, hij kan onverwachts dingen doen of zeggen volgens zijn advocaat.
Rechtzaak zou volgen, maar werd savonds afgeblazen door advocaten want de advocaten konden t eens worden samen?
Advocaat vertelde ons weinig kans te hebben dus moesten akkoord gaan met 1x in maand contact en allimentatie met terugwerkende kracht. Ons werd verteld dat niet vader maar zus en moeder contact met advocaat hebben gezocht uit naam van vader.
Toch heb ik hier een slecht gevoel over, zeker als zr daar alleen moet blijven.
Overigens is er nog geen uitspraak bij de rechter tot nu toe.
Is er een kans om dit toch te winnen of trek ik aaan het kortste eind

Heeft de raad van kinderbescherming ook advies uitgebracht?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nee, alleen een bijzonder curator, maar haar advies was niet objectief.
Ze vond dat de verwekker was geschaad doordat er geen abortus was gepleegd en hij toch vader is geworden. Hij was het slachtoffer niet mijn dochter of ik.


Ik ken de details niet maar aandacht van de raad voor kinderbescherming aan de zijde van de vader lijkt wel nodig. Ik adviseer u om de beslissing af te wachten. Zo nodig kan ik voor u beoordelen of het zinvol is om in hoger beroep te gaan als de rechtbank in uw ogen geen goede beslissing neemt. Ik ben trouwens ook benieuwd op welke gronden uw advocaat akkoord is gegaan. Is dat niet met u besproken en overlegd?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De beslissing is genomen:
Erkenning word ingetrokken door mn vriwns wn ee word vervangend toestemming verlewnd door de rechtbank. Hierdoor behoud ze toxh wel gewoon mijn achternaam? Of krijg ze die automatisch van de verwekker? Want dat is niet de bedoeling.

Omgang 1x in maand van zat.ochtend tot Zondagavond (onser begeleidinf van zn moeder maar komen we toch niet achter als hij alleen is met haar)

En allimentatie waarvan je geen kind van kan onderhouden.

Mijn advocaat kwam zijne tegen in hwr gerechtshof in den bosch toen is besloten de avond voor de zitting dat het beter ia om er zo uit te komen want ik zou het toch niet winnen, dus akkoord met de erkenning en omgang kreeg ik allimentatie



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag