Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Graag willen wij een woning met bijbehorend perceel kopen, en een extra perceel dat in de Kadastrale Eigendomsinformatie de omschrijving "Terrein (natuur)" heeft. Dit schijnt agrarisch/landbouwgrond te zijn.

De hypotheekverstrekker heeft problemen met het extra perceel die het kenmerk landbouwgrond heeft. De hypotheekverstrekker wil een officieel schrijven, van bijvoorbeeld de gemeente of een notaris, waarin staat dat er geen verplichtingen op het gebruik van dat stuk grond rusten.

Is de Eigendomsinformatie van het Kadaster niet voldoende? Hierin staat overigens opgenomen dat er een Privaatrechtelijke belemmering (als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder b, Belemmeringenwet Privaatrecht) is voor drinkwaterbedrijf Brabant Water NV.
Is dit niet voldoende bewijs dat er geen verplichtingen rusten op het extra perceel?

Alle gegevens vanuit het Kadaster moeten voldoende zijn voor de hypotheek adviseur.
Indien u er niet uitkomt, weet ik wel een andere hypotheekadviseur.

Beoordeel dit antwoord:

Als het gaat om landbouwgrond (de juiste gebruiksbestemming met eventuele gebruiksbeperkingen staan niet in het kadaster maar in het gemeentelijk bestemmingsplan) kan er ook sprake zijn van verpachte landbouwgrond. Pacht geeft de pachter een sterke en soms zeer langdurige gebruikspositie, die een waardedrukkende factor vormt.
U kunt bij de Grondkamer (www.grondkamers.nl) navragen of er sprake is van verpachte landbouwgrond.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag