Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


I.v.m. een vreemd geluid aan mijn auto ben ik onlangs 2 keer bij mijn garage geweest. Zij zeiden dat er niets aan de hand was, maar vanmorgen heb ik de ANWB moeten bellen i.v.m. een enorme plas olie onder mijn auto. De monteur vroeg of ik onlangs ook een vreemd geluid had gehoord. Ja, zei ik. Ik zei ook dat ik er mee naar mijn garage was geweest, maar dat die zeiden dat er niks was. De monteur zei dat de garage op basis van het geluid had moeten vaststellen dat de versnellingsbak los was gekomen. M.a.w. mijn garage had kunnen voorkomen dat ik nu met een schade zit van om de nabij de 2000 euro. Kan ik mijn garage daarvoor aansprakelijk stellen, omdat zij een ondeugdelijke reparatie hebben uitgevoerd. De ANWB heeft mijn auto echter niet naar mijn eigen garage gestuurd, omdat ze daar geen contract mee hebben.

U kunt in beginsel uw garage wel aansprakelijk houden voor de schade, maar had u er verstandig aan gedaan deze eerst formeel in gebreke te stellen voor de reparatie. Nu dit niet is gebeurd en de auto elders is gerepareerd(?) is de kans op verhaal aanzienlijk minder geworden. Ik raad u aan indien mogelijk de auto te laten repareren bij uw garage.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn garage kan ik nu niet in gebreke stellen; ze zijn op vakantie en ik heb mijn auto voor mijn werk nodig.


U zult toch bij uw garage moeten melden om aanspraak te maken op herstel. Ik begrijp dat u uw auto nodig hebt voor uw werk, maar ik vrees dat de garage daar geen rekening mee zal houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag